Oracle Romania detine 18% din segmentul de aplicatii businessPiata locala de solutii informatice pentru managementul afacerilor (Enterprise Application Software - EAS) a inregistrat in anul 2006 o crestere de 17,5%, totalizand 52,97 milioane de dolar
Oracle Romania detine 18% din segmentul de aplicatii businessPiata locala de solutii informatice pentru managementul afacerilor (Enterprise Application Software - EAS) a inregistrat in anul 2006 o crestere de 17,5%, totalizand 52,97 milioane de dolari, conform rezultatelor unui studiu International Data Corporation anuntate de companiile Oracle Romania si Siveco.
"Ca si in anii precedenti, primii cinci jucatori ai pietei totalizeaza mai mult de trei sferturi din piata locala de solutii software pentru afaceri. Factorii de crestere ai pietei au ramas, in general, aceiasi din 2005, printre cei mai importanti numarandu-se cresterea economica, pregatirea pentru competitia de pe piata Uniunii Europene, precum si nevoia de aliniere la standardele practicate la nivel european", se arata intr-un comunicat al Siveco Romania.
Maturizarea pietei de solutii EAS si a mentalitatii companiilor din majoritatea sectoarelor economice referitoare la beneficiile pe termen lung ale implementarii de software pentru afaceri, precum si cresterea unor companii din sectorul privat, care au trecut la un nivel superior de gestionare a informatiilor au sustinut si ele evolutia industriei de profil, se mai arata in comunicat.Siveco detine peste 21% din piata romaneasca de EASConform studiului IDC, Siveco Romania detine o cota de 21,2% (19,3% in 2005) din piata locala de solutii EAS, ocupand in anul 2006 pozitia a doua in clasament. Studiul IDC segmenteaza piata romaneasca a solutiilor EAS in aplicatii ERM (Enterprise Resource Management), SCM (Supply Chain Management), Opperations&Manufacturing Applications, Customer Relationship Management (CRM) si Business Analytics. Defalcat, Siveco Romania controleaza 23,1% din piata solutiilor ERM si 30,3% din cea a aplicatiilor SCM. Pe segmentul Business Analytics, compania detine o cota de 31,6%. Siveco Romania si-a inceput activitatea in anul 1992 si a raportat in 2006 o cifra de afaceri de 42 milioane de dolari, in crestere cu 11,7% comparativ cu anul precedent. Pentru acest an, producatorul de aplicatii software mizeaza pe venituri de 50 milioane de dolari.
Actionarii societatii sunt Siveco Netherlands din Olanda, cu o participatie de 42,2%, fondurile Polish Enterprise si Intel Capital, cu 22,5%, respectiv 10% din actiuni, Irina Socol - 10,97%, Alexandru Radasanu - 7,62%, Siveco Romania - 3,74%, Florian Ilia - 2,68%, Daniela Bichir - 0,13% si Aurora Crusti - 0,13%Nu toate companiile constientizeaza importanta softului pentru businessConform companiei Oracle Romania, nu toate companiile care activeaza pe piata romaneasca privesc softul de afaceri ca pe un instrument esential de lucru pentru controlul si gestionarea afacerilor. Pe de alta parte, unele companii romanesti nu realizeaza inca faptul ca implementarea unui astfel de sistem informatic inseamna si o schimbare majora a modului de lucru de zi cu zi. "Softul de business ofera orice informatii necesare despre o afacere in timp real, lucru care aduce valoare adaugata si face diferenta fata de competitie, insa pentru ca acesta sa fie exploatat la adevarata sa valoare, este nevoie de pregatire, inclusiv de o schimbare de mentalitate la nivelul personalului, care trebuie sa constientizeze rolul complex al unui astfel de sistem", a declarat pentru Curierul National Alexandr Pastor, Applications Sales Director Oracle Romania. In Romania, Oracle detine o cota de piata de aprox. 18% in segmentul de aplicatii, situandu-se pe locul al treilea. In cazul softului de gestiune al bazelor de date, Oracle Romania detine locul intai, cu peste doua treimi cota de piata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.