Favoritele Franta si Africa de Sud au fost testate antidoping, o premiera pentru Cupa Mondiala de rugby.

Franta-Anglia este, de departe, capul de afis al weekendului care vine. Activitatea la casele de pariuri a luat-o razna dupa victoriile-surpriza ale celor doua viitoare adversare. Cotele de marti, de exemplu, indica Anglia drept outsidera Cupei Webb Ellis, cu 8-1, in timp ce Africa de Sud are o cota de 11-8. Pariul pe Franta are o cota de 13-8, iar cel pe Argentina 12-1. Si asta spune tot despre pasiunea cu care se astepta sfirsitul saptaminii. Pentru meciul direct dintre cele doua echipe europene, Franta se bucura de o cota de 5-2, in timp ce pentru Anglia pariorii pleaca de la 11-4. („Le Figaro")

Au aparut controverse privind numarul de participante la viitoarea editie, a 7-a, a Cupei Mondiale, care se va desfasura in Noua Zeelanda in 2011. Cei care sustin revenirea la 16 echipe, asa cum a fost calendarul editiei din 1999, argumenteaza ca masura este in favoarea sanatatii jucatorilor, poate conduce la reducerea costurilor financiare ale organizarii turneului, scazind astfel si durata, considerata excesiva, a competitiei. Syd Millar, presedintele IRB, nu este de aceeasi parere. El crede ca echipele din lumea a treia a rugby-ului, precum Tonga, Fiji, Georgia, au produs impresii foarte placute. Cunoscind influenta lui Millar, este probabil ca turneul final va avea 20 de participante, iar decizia se va lua in cel tirziu trei saptamini dupa sfirsitul acestei editii. („International Herald Tribune")

Argentina, in evolutie liniar ascendenta in ultimele doua decenii, este, de asemenea, in atentia IRB. De mai multi ani, Federatia argentiniana doreste alipirea echipei pe linga Turneul celor 6 natiuni. Chiar daca Franta este receptiva, insularii nu vad fezabila o astfel de rupere de traditie. In plus, la mijloc sint contractele pe lunga durata cu mai multe companii de televiziune. Cea de-a patra mare putere rugbistica a Sudului este, de curind, in discutii cu organizatorii Cupei sudice, Tri-Nations Cup. Aparitia in Tri-Nations Cup este insa, deocamdata, in suspensie din aceleasi motive. SANZAR, organizatia care reprezinta competitia celor trei mari din Sun, are un contract cu News Limited, trustul de presa al lui Rupert Murdoch, pina in 2010. Valoarea contractului este uriasa, 250 de milioane, iar modificarea acestuia pare imposibila. Asa ca Argentina va trebui sa mai astepte. („International Herald Tribune")

Jucatorii echipelor Frantei si Africii de Sud au fost testati in prima campanie antidoping din rugby-ul mondial, prin colectare de probe de singe. Actiunea a avut loc luni seara si a pus capat ezitarilor si tergiversarilor IRB de a aplica metodele utilizate si in alte competitii sportive cu caracter mondial. Se urmaresc, in special, practicile transfuziilor de singe si administrarea de hemoglobina sintetica. („Le Monde")