CE BEM, CE MÃ…NCÃ…M
Bounty este un "miez de cocos fraged si racoros invelit in ciocolata cu lapte" care are in compozitie: "zahar, nuca de cocos deshidratata (21%), sirop de glucoza, unt de cacao, lapte praf degresat, masa de
CE BEM, CE MÃ…NCÃ…M
Bounty este un "miez de cocos fraged si racoros invelit in ciocolata cu lapte" care are in compozitie: "zahar, nuca de cocos deshidratata (21%), sirop de glucoza, unt de cacao, lapte praf degresat, masa de cacao, emulsificatori (lecitina din soia E 322, mono si digliceride ale acizilor grasi E 471), grasimi din lapte, praf de zer demineralizat, lactoza, umectant (glicerol E 422), sare, aroma" ,Pentru cei care vor sa manance linistiti batonul de ciocolata, producatorul ofera si informatiile nutritionale pentru 100 de grame: "continut caloric 1956 kj, 467 kcal, proteine: 3,8 g, carbohidrati: 58,8 g, grasime: 23,9 g"


ANALIZÃ…. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca batonul de ciocolata are un profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat (zaharoza, glucoza) in amestec cu un exces de grasimi de origine vegetala si animala. Batonul are o densitate calorica foarte ridicata, 467 kcal/100 g. Contine o sursa de lactoza.


CONCLUZII. Produsul poate fi consumat de persoane sanatoase, active, in cantitati moderate. Nu este recomandat supraponderalilor si obezilor, suferinzilor de boli cardiovasculare si hepato-renale. Persoanele cu intoleranta la lactoza il vor testa inainte de a-l consuma. Diabeticii il vor consuma numai cu avizul medicului curant.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.