Majoritatea biletelor pentru Romania-Olanda au ajuns pe piata neagra, la sponsorii FRF si la autoritatile locale.Fanii constanteni au stat degeaba la cozi de laora 4.00 dimineata Interesul pentru partida Romania-Olanda, din preliminariile Euro 2008, a atins cote maxime. Aproximativ 1.000 de suporteri s-au inghesuit ieri la casele de bilete ale stadionului Farul pentru a-si achizitiona tichetele care sa le permita sa-i sustina din tribuna pe Mutu&Co. Casele de bilete au deschis abia la ora 11.30, insa fanii nationalei s-au adunat la stadion inca de la ora 4.00. A fost nevoie de numai o jumatate de ora pentru a se epuiza cele 1.000 de bilete. Desi se anuntase ca va mai fi pusa in vinzare o alta serie, pina la urma, suporterii au fost nevoiti sa plece dezamagiti dupa aproximativ o jumatate de ora de asteptare. „Sint la stadion de la ora 4.00, eram al optulea pe lista si uite ca nu am reusit sa cumpar nici un bilet. Initial, se anuntase ca nu vor fi vindute mai mult de patru bilete unei persoane, dar am vazut ca inaintea mea au cumparat si cite 30", a acuzat un fan suparat. Desi FRF a pus in vinzare biletele pentru acest meci abia ieri, doritorii isi puteau achizitiona tichetele inca de luni de la... bisnitari. Bineinteles, la pret dublu. „Din pacate, bisnitarii din Bucuresti sint deja prezenti la stadion. O sa-si ia bilete fitosii care isi permit si care nu vor incuraja echipa. Cererea pentru bilete este foarte mare si nici cel mai mare stadion din tara, «Lia Manoliu», nu ar fi incapator", a declarat liderul galeriei FC Farul, Sorin Mihailescu, pentru cotidianul „Telegraful de Constanta". Fanii nationalei care doresc sa vada din tribuna partida Romania-Olanda pot apela si la site-ul de licitatii www.okazii.ro. Nu mai putin de 25 de tichete fusesera oferite ieri, spre licitatie, doritorilor. Pretul de incepere variaza de la 50 la 200 de lei. FRF a tiparit pentru acest meci 11.900 de bilete, insa dintre acestea o parte au fost distribuite dupa cum urmeaza: vinzari online - 1.000 de bilete, sponsori - 1.000 si Federatia Olandeza de Fotbal - 1.385. Pretul tichetelor este de 25 de lei la peluze si de 100 de lei la tribune.

Nationala Olandei vine la Constanta decisa sa incheie conturile si sa obtina biletele pentru Euro 2008. „Daca invingem, sintem calificati. Un punct ne este, de asemenea, suficient, deoarece Romania mai are de jucat cu Bulgaria, asa ca mai poate pierde puncte", a anuntat mijlocasul Portocalei mecanice Rafael van der Vaart. Ba chiar jucatorul olandez „si-a insusit" pentru citeva momente functia de selectioner si a anuntat ca echipa sa va juca in sistemul 4-3-3, care se poate transforma in 4-4-2 pe faza de aparare. „Trebuie sa ne asiguram ca nu va fi prea static", a comentat mijlocasul. De partea cealalta, Adrian Mutu a declarat: „Vreau sa fac un meci mare. Ne da de gindit ca nu am marcat impotriva Olandei pina acum, dar au o aparare foarte buna. M-as bucura sa mergem in Bulgaria deja calificati, sa fim mai relaxati, chiar daca oricum vom merge sa cistigam. Nu stiu daca e cazul sa jucam hazardat cu Olanda, pentru ca ei, valoric, sint mai puternici ca noi. Nu vom juca in aparare, dar nici nu ne vom hazarda, pentru ca pot taxa eventualele greseli si ar fi pacat sa pierdem". Chiar daca in partida cu Romania nu vor putea beneficia de serviciile a doua „piese de baza" - Sneijder si Robin van Persie -, olandezii nu par prea ingrijorati. „Cred ca avem suficienti jucatori de valoare pentru a-i inlocui pe cei absenti. Avem un lot numeros, deci oricine poate fi inlocuit", a mai spus Van der Vaart. Considerat de presa batava drept cel mai indreptatit sa-l inlocuiasca pe Sneijder, mijlocasul Clarence Seedorf nu a participat la primul antrenament sub comanda lui Marco van Basten, el acuzind o stare febrila. Pe lista absentilor de la sedinta tehnica si-a inscris numele si portarul Edwin van der Sar, venit dupa o fractura a degetului mare de la piciorul sting, acesta preferind sa se menajeze pentru a evita alte complicatii. De asemenea, Kew Jaliens, Hedwiges Maduro, Wilfred Bouma si Mario Melchiot s-au pregatit separat, ei avind usoare probleme medicale. Partida Romania-Olanda se va desfasura simbata, de la ora 20.15.

Explicatiile lui Lupescu Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a spus ca acest lucru era previzibil intrucit capacitatea stadionului Farul este mica: „Mie mi-ar fi placut sa jucam pe «Lia Manoliu», dar asta a fost decizia selectionerului si a jucatorilor care s-au simtit aici foarte bine". Stadionul Farul are o capacitate de 14.500 de locuri. S-au tiparit 13.000 de bilete, pentru a respecta normele UEFA. „1.000 de bilete s-au vindut online, 1.385 au mers la federatia olandeza, iar 4.000 au fost distribuite catre sponsorii federatiei, care sint din ce in ce mai multi si am fost nevoiti chiar sa le dam mai putine decit era stipulat in contracte. Apoi au mai mers cite 30 de bilete la galeriile echipelor Otelul si Dinamo, 20 la cea a Ceahlaului, iar 450 au luat galeriile echipelor Farul si Poli Iasi, care sint unite. Restul de bilete au mers catre clubul Farul, care ne-a pus la dispozitie stadionul. Din acestea, am inteles ca 1.200 au fost date autoritatilor locale, iar restul de 4.500 au fost vindute, la case, la peluze si la tribuna a II-a", a declarat Lupescu in cadrul unei conferinte de presa. El a fost contrazis de Mutu, care a regretat ca putini fani vor ajunge la meci din cauza „alegerii FRF si a selectionerului de a juca aici". (Mariana Iancu)

Nistelrooy, nominalizat la FIFA World Player 2007 Singurul jucator nominalizat la trofeul FIFA 2007 care se va afla simbata la Constanta este olandezul Van Nistelrooy. Atacantul de la Real Madrid a lipsit mult din angrenajul Portocalei mecanice din cauza unui conflict cu selectionerul Van Basten. Romania nu este prezenta in acest top decit prin votul lui Victor Piturca si al lui Cristi Chivu. Tara cel mai bine reprezentata este Italia, cu cinci fotbalisti, Franta si Anglia au cite patru jucatori, in timp ce Argentina si Brazilia au cite trei. Marele favorit este brazilianul Kaka, anuntul oficial fiind facut in luna decembrie.