Adrian Mutu, cel mai in forma jucator roman al acestui start de sezon, a vorbit ieri cu maturitate si realism despre intalnirea de sambata, de la Constanta, cu Olanda, meci care poate fi decisiv pentru calificarea la Euro 2008. Dupa jocurile extra
Adrian Mutu, cel mai in forma jucator roman al acestui start de sezon, a vorbit ieri cu maturitate si realism despre intalnirea de sambata, de la Constanta, cu Olanda, meci care poate fi decisiv pentru calificarea la Euro 2008. Dupa jocurile extraordinare din aceasta toamna atat pentru Nationala, cat si pentru Fiorentina, pe care o duce in spate cu zambetul pe buze in Serie A si in Cupa UEFA, "Briliantul" s-a declarat mandru de faptul ca suporterii si coechipierii asteapta foarte multe de la el in fata batavilor, iar din postura de lider autoritar in vestiarul "tricolorilor" a cerut prudenta in fata unei echipe pe care o considera mai puternica.
"Vreau sa fac un meci mare si ma simt un jucator important, la fel ca si ceilalti, ma bucur ca ma apreciaza lumea. Nu e important Adi Mutu, ci ceea ce face Mutu pentru echipa. Ne da de gandit ca nu am marcat impotriva Olandei pana acum, dar au o aparare foarte buna. M-as bucura sa mergem in Bulgaria deja calificati, sa fim mai relaxati, chiar daca oricum vom merge sa castigam. Nu stiu daca e cazul sa jucam hazardat cu Olanda, pentru ca ei, valoric, sunt mai puternici ca noi. Nu vom juca in aparare, dar nici nu ne vom hazarda, pentru ca pot taxa eventualele greseli si ar fi pacat sa pierdem", a spus Mutu ieri. Atacantul roman l-a intepat ieri usor pe selectioner, delimitandu-se net de alegerea Constantei ca oras de disputare al acestui meci extrem de important, care atrage fanii din nou alaturi de echipa nationala. "Capacitatea stadionului nu poate satisface cerintele suporterilor, din pacate a fost decizia federatiei si a selectionerului de a juca aici. Meciul este foarte important, putem face un pas urias. Daca invingem, sansele cresc foarte mult, pentru ca ne distantam de principalul adversar. Am un moral bun si sper sa-mi ajut echipa sa castige", a spus Mutu. "Briliantul" s-a indoit de declaratiile pacifiste ale olandezilor, care au tot vorbit de un egal in Romania. "Cred ca vor veni sa castige, au o echipa puternica si nu cred ca se vor multumi cu un egal. Olanda e cea mai buna echipa si daca vom invinge va fi foarte bine si pentru moralul nostru. Noi am demonstrat ca ne-am schimbat mentalitatea si va trebui sa dam acum mult mai mult. Este bine ca au jucatori accidentati, dar nu trebuie sa ne culcam pe o ureche, pentru ca cei care ii vor inlocui sunt foarte valorosi", a spus Mutu. "Nu prea au puncte slabe, dar va depinde si de abilitatea noastra. Avantajul nostru e ca jucam in fata propriului public si ca plecam de la egal la egal. Acum nu suntem asa disperati ca in trecut sa strangem puncte. Cred ca avem experienta necesara sa gestionam bine acest moment. Un rezultat bun ar arata tuturor ca am acumulat multa experienta in ultimii ani", a explicat golgeterul "tricolorilor".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.