Nu are pulsul marit, desi se ia mereu la intrecere cu viata. E alergica la indemnul "trebuie" si nu se mai opreste din ras daca il vede pe Seinfeld. Iar cand are chef de treaba prezinta emisiunile "1 va recomanda" si "Dedicatii muzicale la TVRi". Cin
Nu are pulsul marit, desi se ia mereu la intrecere cu viata. E alergica la indemnul "trebuie" si nu se mai opreste din ras daca il vede pe Seinfeld. Iar cand are chef de treaba prezinta emisiunile "1 va recomanda" si "Dedicatii muzicale la TVRi". Cina€™ sa fie, cina€™ sa fie? Gianina Corondan!


Jurnalul National: Iti mai amintesti primul gest nonconformist pe care l-ai facut? S-a lasat cu plansete sau cu hohote de ras? Gianina Corondan: In clasa intai m-am pus turceste in spatele clasei fiindca invatatoarea nu a luat "Jocul numerelor" de la mine, ci de la o colega. S-a lasat cu trimitere la colt si cu mustruluiala acasa. Astazi poate fi tradus ca un gest nonconformist, dar, de fapt, era rasfat pur. Am mai scandalizat comandamentul de pionieri venind cu ciorapi lungi cu dungi la costumul de pionier. Fix cand era careu cu saluturi scortoase, cu ritual standard si trebuia sa dau "raportul detasamentului". Comic!


Te invarti mai ceva ca un titirez. Cum reusesti? Ce pastile, ce vitamine iei? N-ai pulsul marit? N-am pulsul marit. Sunt grabita. Sunt in intrecere cu viata. Dac-o iei la bani marunti, EA se-nvarte mai iute ca titirezul, ca buburuzele si caluseii la un loc. Vreau sa fac mai multe lucruri, noi si captivante, sa adun mai multe vieti intr-una. Si sa nu repet experientele. Sunt un fel de Don Quijote. Visez.


Mai exista vreun accesoriu vestimentar (geanta roz, esarfa violet cu picatele etc.) pe care nu l-ai folosit pana acum? Ohoohoooo! Cate mai sunt! Sunt in cursa deschisa cu Gwen Stefani, Bjork, Pink si alte purtatoare de astfel de "ciudatenii" si observ ca eu am ramas cu vreo cinci mii de ture in urma. Ele or fi luat al treisprezecelea salariua€¦ Dar nu ma las. O sa port mereu lucruri care sa ma inveseleasca, chiar daca pretul nu ma amuza defel.


Te-ai gandit sa te faci creatoare (de moda)?Nu am tupeul de a ma transforma peste noapte intr-un concurent al unor oameni care s-au pregatit serios pentru asta. Nu cred in datul peste cap si devenit tigru. Pentru a deveni asa ceva ai nevoie de talent si de multa cautare, care ia ani buni. Doar cu talentul nu se poate, chiar daca in ziua de azi e usor sa aduni munca de la altii si tu sa dai doar tonul (a se citi numele). Insa la ceva ma pot gandi. La a propune alternative. Si a-mi aduna imaginatia pentru a scrijeli un alt drum. O potecuta. Diferita. In muzica mi s-a intamplat, iar acum, ca mi-ati dat ideea, poate si in moda.


Cat timp iti ia sa te pregatesti pentru a fi gata sa iesi in lume?  Uimitor de putin. Doar starea de spirit dicteaza. Depinde cum ma trezesc in zori. Cel mai greu e sa transform inevitabila lehamite din unele dimineti in buna dispozitie. Asta da, ia timp. Uneori si zile. Si metodele de metamorfozare nu functioneaza la fel mereu.


De cate ori ti-ai pus intrebarea: "Oglinda, oglinjoara, cine-i cea mai... din televiziune"? O data imi pun intrebarea, acum. Pentru ca nu ma intrec decat cu mine, intrebarea devine alta: Cine-i cea mai ciudata, cea mai nelinistita si cea mai nemultumita? Eu!


Personalitatea ta este la fel de fistichie precum hainele pe care le imbraci? Ea, personalitatea, iti dicteaza ce haine sa porti?  Personalitatea mea e cu totul alta. De fapt, eu sunt obligata sa port toate tampeniile, sa pun caciuli verzi cu ciucuri mov, sa circul cu masini colorate, sa-l cert pe Lou Bega ca m-a parasit, sa cant despre biscuiti in forma de stea, sa spun date meteo imbracata in sarmaluta, pentru ca exista una€¦ ah, nu ma lasa sa-i divulg numelea€¦ ajutor, ma obliga! Oameni buni, sariti! Ma tine inchisa in alt fel de comportament, cand eu de fapt sunt cu totul altcineva: o frumoasa bruneta cu par ondulat, ochi asiatici, piele maslinie calitate extra, si ma cheama. Trebuie sa plec. Sa nu se supere.


Cum iti vine sa te imbraci? Ai un plan bine stabilit dinainte? De exemplu, martea te imbraci cu... Sau joia te asortezi cu...? Daca ar fi asa, specialistii in "asa da, asa nu" ai revistelor ar fi sesizat o chestie atat de evidenta. Vorba aia, observa ei alte amanunte, ca de exemplu ca geanta cutaricii e ieftina, ca rochia nu e de firma sau ca respectiva mai si clipeste intre doua cascari de ochi, daramite ca eu miercuri am intotdeauna sapca. Hai sa fim seriosi. Chiar credeati treaba cu planul prestabilit?


Mai ai week-end? Ce faci cu el? Am. E aruncat intr-un colt, prafuit, dar tot ma mai joc cu el uneori. Urmaresc tot ce misca nou in zona creativa a societatii si tot n-ajung sa le vad, sa le aud, sa le descopar pe toate. Iar duminica, mai nou, am intalnire seara cu romanii din strainataturi pe TVR International, unde stau la taifas cu ei prin telefon, le dedic bucati muzicale, aflu despre prieteni si prietenie si respir aer de peste granita.


La ce film sau la ce faza dintr-o emisiune nu te-ai mai oprit din ras? La Friends si la Seinfeld. Orice episod.


Ce sfat nu respecti niciodata? Trebuie. Cand aud asta mi se zbarleste spranceana stanga.


Visezi cu ochii deschisi? Cand si ce?Tot timpul. Visez ca se vor asfalta toate strazile si vom prinde macar o zi in care vor fi functionale concomitent, ca politica va fi mai putin spectacol si mai mult ajutor, ca ni se va mai indrepta coloana vertebralaa€¦ dupa cum vedeti, in general, prostii. Vise.


Ti-a venit vreodata sa lungesti timpul? Cum ai reusit? Cel mai usor e sa te trezesti devreme si sa faci exact ce ti-ai propus, sa excluzi discutiile filozofice pe marginea meselor copioase si-n general sa nu te mai gandesti, ci sa faci in momentul asta. Si sa nu bei alcool.


Gaseste o alta continuare a proverbului: "Daca-i dai nas lui Ivan..." a€¦se da american.


Ce nu-ti place la Gianina (si la cea care apare pe sticla)?  Nu-mi place ca e conventionala si amabila. Ca nu apare si pe sticla de Pepsi.



Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.