Electrica va lansa saptamana viitoare anuntul pentru selectia consultantului financiar la privatizarea filialei de servicii si mentenanta Electrica Serv, iar contractul va fi atribuit in luna decembrie, a declarat ieri directorul general al Electrica
Electrica va lansa saptamana viitoare anuntul pentru selectia consultantului financiar la privatizarea filialei de servicii si mentenanta Electrica Serv, iar contractul va fi atribuit in luna decembrie, a declarat ieri directorul general al Electrica SA, Corneliu Stan, pentru Mediafax.
"Anuntul pentru selectia consultantului financiar in vederea privatizarii Electrica Serv va fi lansat miercurea viitoare", a afirmat Stan. Valoarea estimata a serviciilor de consultanta nu a fost precizata, iar detaliile contractului vor fi aprobate de actionarii Electrica pe 16 octombrie.
La inceputul lunii decembrie va fi desemnat consultantul, iar in ianuarie va fi lansat anuntul de selectie a ofertantilor care doresc sa participe la privatizarea firmei de servicii si mentenanta.
"Pana nu avem analiza consultantului financiar, nu poate fi decis nimic cu privire la variantele de privatizare sau la pretul de vanzare", a mai spus Stan. Decizia de a scoate la privatizare Electrica Serv a fost luata in luna august de catre Consiliul de Administratiei al Electrica, propunand si trei variante de vanzare a companiei.
Prima varianta presupune vanzarea integrala a firmei, iar a doua se refera la divizarea Electrica Serv in opt sucursale teritoriale, aferente celor opt distributii de energie, unele privatizate, altele de stat. A treia varianta prevede vanzarea doar a filialelor Electrica Serv din zona de activitate a filialelor privatizate, urmand ca celelalte trei sa ramana la Electrica, impreuna cu distributiile aferente, respectiv Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud si Electrica Muntenia Nord.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.