Parlamentarii sunt nemultumiti de scrisorile pe care le primesc de la procurorul Doru Tulus, desi uzantele prevad ca doar Ministerul Justitiei sau Parchetul General are dreptul sa poarte corespondenta la nivel inalt cu forul legislativ. Deputatii i-
Parlamentarii sunt nemultumiti de scrisorile pe care le primesc de la procurorul Doru Tulus, desi uzantele prevad ca doar Ministerul Justitiei sau Parchetul General are dreptul sa poarte corespondenta la nivel inalt cu forul legislativ. Deputatii i-au trantit, ieri, usa-n nas sefului Sectiei a II-a din DNA, dupa ce acesta mai avusese in vara un meci cu acestia. La sfarsitul lunii mai, conducerea Camerei Deputatilor a reactionat dur fata de solicitarea procurorului DNA Doru Tulus, prin care acesta cerea informatii despre dezbaterea in plenul Senatului a unei ordonante de urgenta legate de piata de capital. De data aceasta, Tulus a cerut rezultatul anchetei privind activitatea Ministerului Economiei si Comertului.

Tulus (foto) a cerut conducerii Camerei Deputatilor sa-i transmita un dosar despre rezultatul Comisiei de ancheta privind activitatea Ministerului Economiei si Comertului. Deputatii au remarcat totusi ca seful Sectiei a II-a a DNA cere un dosar cu un alt numar de inregistrare decat cel care a facut obiectul verificarilor din vara ale Comisiei.

Confuzie sau razboi intre politic si justiti e
In urma acestei scrisori, Biroul Permanent al Camerei a decis sa transmita Ministerului Public o informare oficiala prin care sa-i aduca la cunostinta faptul ca Parlamentul nu da curs corespondentei cu procurori si sefi de directii, ci doar celei oficiale, venite din partea Ministerului Justitiei sau a Parchetului General. „Am citit solicitarea venita din partea procurorului Doru Tulus. Am remarcat ca adresa in cauza s-a transmis Parlamentului, dar unde, la care serviciu“, se intreaba secretarul Camerei, Ioan Muntean (PSD) amintind ca Parlamentul a mai sesizat in cateva randuri Ministerul Public in legatura cu nerespectarea dialogului institutional. Pe de alta parte, Munteanu a precizat ca solicitarea lui Tulus se refera la alt dosar decat cel pentru care Camera a blocat in vara ancheta Comisiei de industrii pe motiv ca se incepuse urmarirea penala pentru situatia cercetata de parlamentari.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.