Mare i-a fost mirarea ministrului sanatatii, Eugen Nicolaescu, atunci cand a constatat ca prima de stabilitate acordata medicilor nu i-a legat pe acestia de glie. Furios ca suma echivalenta cu un salariu de baza nu i-a intepenit pe medici in spitale
Mare i-a fost mirarea ministrului sanatatii, Eugen Nicolaescu, atunci cand a constatat ca prima de stabilitate acordata medicilor nu i-a legat pe acestia de glie. Furios ca suma echivalenta cu un salariu de baza nu i-a intepenit pe medici in spitalele romanesti, Nicolaescu a trecut la masuri radicale. Astfel, ministrul a decretat ca rezidentii trebuie sa stea cam zece ani pe post dupa terminarea facultatii. Evident ca toata lumea medicala i-a sarit in cap, atentionandu-l pe ministru ca ceea ce intentioneaza sa faca nu este deloc sanatos. Cu o asemenea masura, exodul medicilor catre tarile Uniunii Europene nu poate fi oprit. Nici amenintarea ceausista, prin care ii va obliga pe doctorii care pleaca din tara sa-si plateasca studiile, nu are efect. Daca trebuie sa platim, vom plati, au decis medicii. Suma de 25.000 de euro pe care vor fi nevoiti sa i-o achite lui Nicolaescu va fi recuperata in mai putin de un an de zile de profesat in afara. In fapt, problemele sistemului nu se pot rezolva prin masuri de forta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.