O mare pacoste pe capul romanilor sunt dealurile fugitive. Aceasta problema apare in fiecare an, mai ales primavara si toamna, iar cei care locuiesc pe aceste dealuri privesc neputinciosi cum natura le ia agoniseala la vale. Autoritatile incearca sa-
O mare pacoste pe capul romanilor sunt dealurile fugitive. Aceasta problema apare in fiecare an, mai ales primavara si toamna, iar cei care locuiesc pe aceste dealuri privesc neputinciosi cum natura le ia agoniseala la vale. Autoritatile incearca sa-i linisteasca promitand de fiecare data ca vor lua masuri.
Eri cu trenul de 8 dim. a venit in localitate d-l ing inspector general Oprean, directorul g-ral al apelor din Ministerul de Lucrari Publice.
D-sa a venit din Bucuresti insotit de d-l deputat Ceicovski si d-l ing. Andriescu-Cale care au vizitat impreuna intregul deal al Sarariei si Ticaului, supus alunecarii in fiecare an putin cate putin. Fenomenul de alunecare al acestor dealuri a inceput in urma cu 24 de ani, inca de sub primariatul d-lui Marzescu, care la un moment dat cladise locuinte noi in Tatarasi pentru sinistratii din Ticau.
Domnul inginer Oprean a opinat ca lucrarea de completare a stavilirii dealurilor este simpla si destul de usoara. D-sa a dat dispozitiuni d-lui ing. Andriescu-Cale chiar la fata locului, aproband planurile si masurile luate pana acum. D-sa a ramas incantat de pozitia pitoreasca a cartierului in care se afla bojdeuca lui Ion Creanga. In ce priveste costul lucrarilor d-sa a asigurat pe d-l primar si pe d-l deputat, ca ele vor fi suportate pe jumatate de la minister.
ZIUA, 22 februarie 1933


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.