Comisia Americana pentru siguranta Bunurilor de Consum a decis ca lantul de cafenele Starbucks sa retraga de pe piata americana 250.000 de cani de plastic fabricate in China si comercializate sub marca proprie, intrucat aceste produse prezinta riscur
Comisia Americana pentru siguranta Bunurilor de Consum a decis ca lantul de cafenele Starbucks sa retraga de pe piata americana 250.000 de cani de plastic fabricate in China si comercializate sub marca proprie, intrucat aceste produse prezinta riscuri pentru sanatatea copiilor. Decizia se aplica tuturor canilor pentru copii vandute pe piata din SUA in perioada mai 2006 - august 2007, fiind o consecinta a celor sapte incidente raportate companiei in legatura cu aceste produse.
Canile cuprind, in structura lor, o figurina in relief, care, in urma unui soc accidental, risca sa se desprinda, lasand insa mici particule pe suprafata produsului care pot afecta sanatatea copiilor. Pana in prezent nu s-a inregistrat nici un accident grav in legatura cu aceste produse, dar doi copii au fost pe punctul de a se ineca cu bucati din figurina.
"In Romania, unde Starbucks are doua locatii in doua centre comerciale din Bucuresti, nu exista nici un pericol deoarece aceste produse nu au fost distribuite in Europa, Orientul Mijlociu sau in locatii din afara Statelor Unite ale Americii si a Canadei", ne-a declarat un reprezentant Starbucks.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.