Alex Zanardi, fost pilot de Formula 1, caruia medicii i-au amputat picioarele in urma unui accident produs in timpul unei curse din campionatul CART (devenit ChampCar), desfasurata in anul 2001 in Germania, va participa la maratonul de la New York, p
Alex Zanardi, fost pilot de Formula 1, caruia medicii i-au amputat picioarele in urma unui accident produs in timpul unei curse din campionatul CART (devenit ChampCar), desfasurata in anul 2001 in Germania, va participa la maratonul de la New York, programat pe 4 noiembrie, au anuntat organizatorii. VOINTA. Italianul Zanardi, 40 de ani, care va participa pentru prima oara la un maraton, va utiliza cu aceasta ocazie un triciclu special pentru handicapati. Fostul pilot al echipelor Minardi, Lotus si Williams a devenit, in anul 2006, prima persoana handicapata care a pilotat un bolid de Formula 1, parcurgand 19 tururi de pista la bordul unui monopost al echipei BMW Sauber, special echipat pentru a-i permite sa franeze si sa accelereze manual. a€žAm facut multe lucruri interesante, iar acum ma hranesc si ma antrenez ca un atlet. As vrea sa reusesc sa trec nu doar de linia de start, ci si de cea de sosire. Sper sa pot incheia cursa in bune conditii si cu un timp bun. Obiectivul meu este sa inchei cursa in mai putin de doua ore. Am o luna la dispozitie pentru pregatire si tratez acest lucru cu mare seriozitate", a declarat Zanardi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.