Grupul Cadbury Schweppes Plc, cel mai mare producator de prajituri din lume, a declarat ieri ca va separa divizia sa producatoare de bauturi racoritoare din America de Nord de grup, preferand sa listeze noua companie decat sa o vanda, anunta Reuters,
Grupul Cadbury Schweppes Plc, cel mai mare producator de prajituri din lume, a declarat ieri ca va separa divizia sa producatoare de bauturi racoritoare din America de Nord de grup, preferand sa listeze noua companie decat sa o vanda, anunta Reuters, citat de NewsIn.
Compania cu sediul la Londra, producatoare a ciocolatei Dairy Milk, a gumei de mestecat Trident si a dropsurilor pentru tuse Halls, a declarat ca a inregistrat o crestere de 10% a venitului obtinut de pe urma productiei de prajituri in al treilea trimestru al lui 2007.
"Avand in vedere ca in viitorul apropiat nu se preconizeaza o vanzare, conducerea companiei crede ca acum este momentul potrivit pentru a se concentra asupra separarii diviziei producatoare de bauturi racoritoare din America de Nord de restul companiei", a declarat presedintele Cadbury, John Sunderland.
Pentru ca aceasta separare sa aiba loc vor fi necesare unele aprobari si decizii, iar procesul s-ar putea incheia cel mai devreme in a doua jumatate a anului 2008, a sustinut grupul.
Divizia de productie de bauturi racoritoare va fi condusa de Larry Young, momentan director executiv al diviziei de imbuteliere, dupa ce actualul sef, Gil Cassagne, a demisionat din motive personale. Conducerea a declarat, de asemenea, ca in urma procesului de restructurare vor fi concediati 470 de angajati ai companiei.
Grupul a anuntat o majorare a pretului la materie prima de 5% - 6%, ce va afecta atat divizia producatoare de prajituri, cat si cea specializata pe bauturi racoritoare, insa spera sa compenseze majorarea cheltuielilor prin cresterea preturilor la produse.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.