Italianul recunoaste ca a renuntat de doua ori la Rapid, dar, pe de alta parte, este deranjat de faptul ca a fost dat afara.

Fostul antrenor al Rapidului, Cristiano Bergodi, a declarat miercuri, pe aeroportul Henri Coanda, ca patronu
Italianul recunoaste ca a renuntat de doua ori la Rapid, dar, pe de alta parte, este deranjat de faptul ca a fost dat afara.

Fostul antrenor al Rapidului, Cristiano Bergodi, a declarat miercuri, pe aeroportul Henri Coanda, ca patronul giulestenilor, George Copos, a incetat sa-l mai sustina dupa primul insucces, cel cu FC Nurnberg, din Cupa UEFA, si ca finantatorul visiniilor nu i-a mai vorbit de atunci. "Cu siguranta, am fost socat de cele intimplate in ultima perioada. Cei de la Rapid nu au vorbit deloc cu mine, ci doar cu Renzo Rossi. Nu au avut curajul sa-mi spuna ca mi-au acceptat demisia. M-a deranjat foarte mult ca s-au aflat acele clauze din contractul meu, care erau secrete. In afara de mine si Renzo, de ele mai stiau Zotta si Copos. Nu au avut o atitudine profesionista. La Rapid nu sunt profesionisti, sunt doar amatori. Nu e posibil ca domnul Copos sa nu vorbeasca cinci zile cu mine, dupa meciul cu Nurnberg. Pana atunci vorbeam in fiecare seara. Cum a venit primul esec, s-a schimbat. A spus ca am onoare si apoi m-a dat afara", a spus Bergodi. Cu toate acestea, italianul recunoaste ca a plecat singur, chiar de doua ori: "Vreau sa spun ca mi-am dat demisia de doua ori de la Rapid. O data dupa meciul din Supercupa si o data inaintea meciului cu Farul, nu cum zice Zotta, de patru-cinci ori. Este o rusine ce zice Zotta. La Rapid este o conducere amatoare, cu astfel de oameni am lucrat eu. Am fost fortat sa-mi dau demisia, pentru ca in ultimele doua saptamini am lucrat sub o presiune imensa. La meciul cu Farul, mi l-au impus pe Bozovic titular. Pentru cele intamplate nu a fost vina lui Manea. El a fost alaturi de mine tot timpul".

Totusi, Bergodi a gasit si aliati in perioada petrecuta la Rapid, jucatorii si suporterii: "Jucatorii nu aveau cum sa ma lucreze. Lui Dani Coman i-am rezolvat situatia contractuala. Am cerut sa i se mareasca salariul. Nu cred ca jucatorii ar fi putut face asa ceva. Marius Constantin a ajuns, cu mine antrenor, la echipa nationala. Maftei a jucat bine, Mazilu la fel. De asemenea, suporterii au fost extraordinari. Dupa meciul cu Nurnberg mi-au scandat numele. Le multumesc".

Bergodi a precizat ca si-ar dori sa mai antreneze in Romania, chiar daca a refuzat o oferta de la Universitatea Cluj: "Sigur ca pot reveni ca antrenor in Romania. Am o idee de fotbalul romanesc si de fotbalistii de aici. Am primit o oferta de la "U" Cluj dar, cu tot respectul pentru oamenii de acolo, am declinat-o si gata. In Romania, un antrenor poate schimba doua-trei echipe intr-un sezon. In Italia sint alte reguli. Nu pot spune acum daca voi mai antrena vreodata Rapidul. Mi-am dat seama ca e foarte greu sa lucrezi cu domnul Copos".

Suporterii il constesta pe ziduri pe Rednic

Mesaje impotriva noului antrenor al echipei Rapid, Mircea Rednic, au fost scrise, miercuri, pe zidul stadionului Giulesti - Valentin Stanescu, de la intrarea la tribuna oficiala, acestea fiind acoperite apoi cu var. "M..e Rednic. Nu te vrem. Vinzatorule! Tradatorule. Nu esti binevenit. Nu te vrem!" erau mesajele scrise pe zidul de la Giulesti. De asemenea, a fost scris si un mesaj la adresa directorului general, Constantin Zotta. "Zotta = lingau. Pleaca!".

In replica, Mircea Rednic a precizat ca doar prin rezultate ii poate face pe suporterii rapidisti sa il respecte. "Sint fericit ca am revenit la Rapid. Este a cincea oara cind mi s-a propus sa revin de cind am fost indepartat in ultimii cinci ani. L-am vazut pe Copos schimbat in bine, cred ca si eu m-am schimbat in bine. Nu vreau sa dezamagesc suporterii, am vazut ca sint suparati pe mine, poate au dreptate, eu sint profesionist, imi apar jucatorii, clubul, suporterii. Imi pare rau, doar prin rezultate pot sa-i fac sa ma respecte", a declarat Rednic. Tehnicianul le-a transmis fanilor sa ii sustina pe jucatori, pentru ca el are destula experienta pentru a trece de aceste momente. "Imi pare rau daca pe unii suporteri i-am deranjat. Nu stiu daca o sa ma iubeasca vreodata. Dar macar pentru rezultate sa ma respecte. Ii rog pe suporteri sa ii sustina pe jucatori, chiar daca au ceva impotriva mea. Desi nu cred ca toti. Jucatorii au nevoie de ei, la fel si eu, dar eu am destula experienta sa pot sa trec peste aceste momente", a afirmat antrenorul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.