Liderul PNG i-a luat apararea arhiepiscopului turnator, caruia ii bate totusi obrazul pentru numele conspirative.IPS Pimen si Becali, in timpul unei slujbe
menite sa ajute echipa Steaua Tacere - acesta era ieri cuvintul de ordine la Arhiepiscopia Sucevei, la o zi dupa ce IPS Pimen a primit verdict de politie politica din partea CNSAS, dupa ce acesta ar fi colaborat atit cu Securitatea, cit si cu DIE sub numele conspirative de „Sidorovici" si „Petru". Extrem de generos in aparitii publice pina acum, fie ca a fost vorba de emisiunile la OTV ale lui Dan Diaconescu, fie de sedintele PNG, Pimen s-a rezumat sa comenteze marti pentru Rompres atit: „Foarte bine, foarte bine, foarte bine! Sanatate!". Purtatorul de cuvint al Arhiepiscopiei, Anton Hrib, tace si el si repeta insistent o singura propozitie: „V-am raspuns ieri, v-am raspuns ieri, v-am raspuns ieri! Doamne ajuta!" si ne-a inchis telefonul. Raspunsul anterior al parintelui Hrib fusese ca nu comenteaza.

In apararea lui Pimen a sarit ieri un vechi prieten, patronul Stelei, Gigi Becali. Asta dupa ce de-a lungul timpului Pimen l-a caracterizat pe Becali „omul providential" si i-a sfintit vestiarul echipei pentru donatiile facute de patronul Stelei bisericilor si sinistratilor din judetul Suceava. Donatii deloc modice: trei-patru milioane de dolari, dupa cum ne-a spus ieri Gigi Becali. „Trebuie sa luam frumos dosarul si sa vedem ce e acolo. A dat niste declaratii pentru ca era staret la Manastirea Putna si acolo veneau straini. Asta e politie politica, a avut cineva de suferit? Parerea mea e ca nu. Oricum, vom ramine prieteni", ne-a declarat Becali.

Totusi, acesta nu a ezitat sa-l si dojeneasca pe Pimen. „Daca a avut doua nume conspirative, e foarte urit. Daca eu aveam nume conspirativ, imi faceam un grajd, ma retrageam cu animalele mele si nu mai ieseam niciodata de acolo", ne-a mai spus liderul PNG. Nici celalalt inalt ierarh caruia CNSAS i-a reconfirmat marti verdictul de politie politica, IPS Andrei de Alba Iulia, nu e strain de Becali, caruia i-a dat Crucea de argint a Arhiepiscopiei.

PF Daniel spune ca nu e mason PF Daniel nu a fost si nu este mason, a anuntat ieri, intr-un comunicat de presa, Patriarhia Romana. „Precizam faptul ca Prea Fericitul Parinte Patriarh Daniel nu a facut si nu face parte din nici o loja masonica din tara sau din strainatate, nici nu impartaseste alta credinta decit credinta Bisericii Ortodoxe", se arata in comunicatul BOR. Reactia Patriarhiei apare dupa ce presa din Moldova a speculat pe acest subiect preluind un raspuns al Patriarhiei catre persoane cunoscute ca fac parte din diferite loji masonice, ca urmare a condoleantelor adresate de acestea institutiei la moartea Patriarhului Teoctist.

Pimen si Gigi Becali la OTV, pe www.cotidianul.ro/select test video