In nordul tarii, bibani si pescari au pus umarul la doborirea de recorduri.

Rogojesti 2007, etapa a saptea din Turneul „Aventuri la Pescuit". Pe pista de concurs s-au intrecut 34 de concurenti veniti din toata tara pentru premiile in valoare de peste 5.000 de lei oferite de Gipo, sponsorul unic al Cupei Thymallus.

Pescuitul de competitie difera de cel de relaxare. Cind sint in joc puncte/centimetri de peste, atunci orice secunda pierduta conteaza. Strategii, echipamente, antrenamente si multa stiinta si-au dat mina la Rogojesti intr-o desfasurare de forte demna de toata lauda. Barcile, sonarele, motoarele electrice, lansetele si mulinetele performante au alcatuit acest tablou cu pescari de spinning care au dovedit inca o data ca pescuitul este un sport. Si daca e sport, atunci e performanta. S-au prins 4.449 de pesti in trei manse a cite trei ore fiecare, fapt ce ar face sa paleasca de invidie orice organizator de concursuri de pescuit la stationar. Este drept ca majoritari au fost bibanii, chiar daca cel mai mare peste al concursului tot o stiuca a fost, masurind 61 de centimetri si aducindu-i lui Caius Delamarian trofeul pentru captura concursului.

Dupa un finish la fotograma si un balotaj de zile mari, Eugen German-Berti a cistigat Cupa Gipo - Thymallus, fiind urmat, pe locul doi, de Cristi Anghelina si de Sabin Buzatu pe ultima treapta a podiumului.

Pe 20 si 21 octombrie va avea loc la Sarulesti etapa a opta - Cupa Salmo -, ultima din editia 2007 a Turneului „Aventuri la Pescuit". Pe apele Sarulestiului, in compania salailor legendari de aici si a bibanilor capitali se va da batalia finala pentru titlul de campion national la spinning si pentru acumularea punctelor in clasamentul ce va desemna lotul national. Mai e putin pina atunci si nu ar fi rau, cei impatimiti de spinning, sa dati o raita pe la Sarulesti pentru a urmari in direct campionii cu naluci. Aveti ce invata de la ei, iar pe cei care sint deja o prezenta obisnuita in aceste competitii ii invit sa se inscrie in concurs. E vorba de premii substantiale, iar cele doua zile vor fi un adevarat show de maiestrie pescareasca pe o pista de renume mondial.