Activul functional al Toptherm Ghimbav, format din teren, mijloace fixe, constructii etc, va fi scos din nou la licitatie publica cu strigare.
Potrivit unui comunicat AVAS, persoanele care sunt interesate de achizitia activului societatii care
Activul functional al Toptherm Ghimbav, format din teren, mijloace fixe, constructii etc, va fi scos din nou la licitatie publica cu strigare.
Potrivit unui comunicat AVAS, persoanele care sunt interesate de achizitia activului societatii care se afla in proces de lichidare voluntara pot cumpara deja caietul de sarcini, licitatia urmand sa aiba loc miercuri, 17 octombrie, la ora 11,00, la sediul societatii din Brasov.
Activul este scos la vanzare pentru a doua oara de catre lichidatorul Maestro S.P.R.L., la un pret cu peste 3,3 milioane lei mai mic. Astfel, pentru terenul, mijloacele fixe, constructiile, activele necorporale, stocurile, obiectele de inventar si creantele societatii, lichidatorul cere 13.516.644 lei, din care terenul valoreaza 828.645 lei. Totodata vor fi scoase la vanzare si bunurile independente ale societatii, printre care si un Opel Astra, evaluat la 11.200 lei, valoarea totala a acestora ridicandu-se la 12.080 lei.
La licitatia publica cu strigare anuntata pentru data de 28 septembrie, cand trebuia sa se vanda acelasi activ, pretul de pornire era 16.895.805 lei.
Pentru a putea participa la licitatie, participantii trebuie sa faca dovada depunerii unei scrisori de intentie, a achitarii caietului de sarcini si a garantiei de participare, precum si dovada depunerii actelor si documentelor ce atesta indeplinirea conditiilor prevazute in art. 35 din HG nr. 577/2002.
Referitor la TVA, se va avea in vedere art. 160, alin. 2d din Legea 343/2006 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, astfel incat pentru teren si mijloace fixe/constructii se va aplica taxarea inversa in cazul vanzarii catre persoane juridice platitoare de TVA.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.