Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis ca Ioan Avram Muresan sa fie cercetat in stare de libertate. Magistratii au respins atat recursul declarat de procurorii DNA, cat si pe cel inaintat de Ioan Avram Muresan cu privire la decizia Tribunalul
Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis ca Ioan Avram Muresan sa fie cercetat in stare de libertate. Magistratii au respins atat recursul declarat de procurorii DNA, cat si pe cel inaintat de Ioan Avram Muresan cu privire la decizia Tribunalului Bucuresti, care dispusese masura de interdictie a parasirii localitatii in ceea ce-l priveste pe fostul ministru. Decizia instantei readuce pe tapet modul in care procurorii DNA inteleg sa stranga probe „concludente“ atunci cand acuza o persoana, indeosebi un politician. Ramane o singura intrebare. De ce nu l-au prins in flagrant pe Remes cand primea presupusii bani?

Audiat, ieri, la Curtea de Apel Bucuresti, fostul ministru al agriculturii Ioan Avram Muresan a demontat mai toate acuzele procurorilor DNA! Astfel, Ioan Avram Muresan a recunoscut ca s-a intalnit cu Decebal Traian Remes intr-o cafenea din Dorobanti, episod filmat de procurorii DNA, dar a precizat ca in plicul pe care i l-a inmanat actualului ministru al agriculturii nu s-ar fi aflat bani, ci niste... acte! Este vorba despre acte de proprietate asupra unor terenuri ale Bisericii Romano-Catolic e! Ioan Avram Muresan a recunoscut si ca acele acte i-au fost date de Gheorghe Ciorba, dar a adaugat ca plicul respectiv i-ar fi fost, de fapt, returnat, caci il uitase in masina omului de afaceri, pe care nu a negat niciodata ca il cunoaste! Cat despre caltabosii, sarmalele si tuica pe care Ioan Avram Muresan le-a primit Gheorghe Ciorba, fostul ministru a declarat ca este in foarte bune relatii de prietenie cu socrii omului de afaceri si ca produsele respective ar fi reprezentat un dar din partea acestora! Si cum „dar din dar se face rai“, Ioan Avram Muresan i-a dat, la randu-i, lui Decebal Traian Remes, caltabos, sarmale si tuica! Amical, ca doar sunt prieteni! Cam atat despre asa-zisa spaga si despre modul „profesionist“ in care procurorii DNA aduna probe „concludente“ la adresa acuzatilor!

Procurorii au incriminat iesirile publice televizate ale lui Muresan
Procurorul de sedinta a sustinut, ieri, in fata completului de judecata al Curtii de Apel Bucuresti, ca Ioan Avram Muresan ar fi incalcat dispozitiile Tribunalului Capitalei, care ii interzisese sa paraseasca localitatea, dar si ca fostul ministru ar fi incercat sa intimideze partile din dosar, prin iesirile sale in mass-media! Concret, obiectiile procurorilor fac referire la prezenta lui Ioan Avram Muresan intr-o emisiune a postului de televiziune Antena 3. Pentru a participa la emisiune, fostul ministru a parasit localitatea Baia Mare, unde fusese „consemnat“, deplasandu-se in Bucuresti! Totodata, procurorii sustin ca, prin declaratiile sale publice de la emisiunea respectiva, Ioan Avram Muresan ar fi putut influenta partile din dosar, care ar fi putut intelege ca fostul ministru le-a transmis posibile amenintari!


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.