Retailerul de electronice si electrocasnice Altex a raportat pentru perioada iulie-septembrie 2007 afaceri de 77,4 milioane de euro, in crestere cu peste 60% fata de aceeasi perioada a anului 2006. Evolutia vanzarilor a fost favorizata de volumele mari generate de produsele negre de electrocasnice, de produsele IT si produsele de sezon din categoria visual. Cresterea vanzarilor in trimestrul al treilea a fost sustinuta, de asemenea, de imbunatatirea performantelor de sales-out pe fiecare din magazinele Altex si MediaGalaxy in parte, ca urmare a preocuparii constante privind optimizarea serviciilor de replenishment, logistica si distributie si imbogatirea gamelor de produse existente in magazine. "Pentru prima data, vanzarile Altex realizate in 2007 le depasesc pe cele din aceeasi perioada a anului de gratie 2005 - cand s-au inregistrat cele mai mari vanzari din istoria companiei.
Avand in vedere evolutia de pana in acest moment, ne asteptam la mentinerea acestui trend ascendent si in Q4, urmand ca Altex sa incheie anul 2007 cu vanzari de peste 300 de milioane de euro", a declarat Adrian Urda, COO-ul Altex.
In prima jumatate a anului 2007, strategia Altex s-a concentrat pe modernizarea si dezvoltarea celor doua retele, Altex Megastore si Media Galaxy, valoarea investitiilor ridicandu-se la cinci milioane euro. La sfarsitul lunii iulie, Altex avea o suprafata comerciala de peste 80.000 metri patrati, avand peste 80 de magazine Altex Megastore, 14 magazine Media Galaxy si cinci magazine Digital, un concept nou de retail, pe suprafete mici.
De asemenea, retailerul a inceput demersurile pentru extinderea pe pietele din Sud-Estul Europei si intentioneaza ca in anul 2008 sa deschida in Bulgaria primul magazin din afara tarii. Extinderea Altex se va face la inceput in Bulgaria, pentru ca este cea mai apropiata de Romania din punctul de vedere al distantei geografice, potrivit presedintelui companiei.
Altex estimeaza ca va atinge la finele anului 2008 o cifra de afaceri de peste 350 milioane euro, iar in 2009 intentioneaza listarea companiei la bursa, a declarat marti presedintele companiei, Dan Ostahie.
"In 2008 vom mai deschide zece magazine Altex Megastore si ne propunem sa atingem o cifra de afaceri de peste 350 mil. euro fara TVA, precum si consolidarea cotei de piata” , a spus Dan Ostahie.