Ieri, magistratii Tribunalului Bucuresti au stabilit, in procesul in care acesta cerea restituirea operelor de la Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR), ca procesul nu are obiect, in conditiile in care exista deja o hotarare definitiva de restit
Ieri, magistratii Tribunalului Bucuresti au stabilit, in procesul in care acesta cerea restituirea operelor de la Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR), ca procesul nu are obiect, in conditiile in care exista deja o hotarare definitiva de restituire. Practic, TB a considerat ca acest proces nu isi avea rostul, de vreme ce Valentin Ceausescu a avut castig de cauza intr-un alt dosar, solutionat de o instanta penala. La ultimul termen al procesului, din luna septembrie, reprezentantul MNAR a declarat, potrivit Rompres, ca tablourile au fost lasate in custodia sa de catre Parchetul General, si nu de Valentin Ceausescu si ca, in consecinta, nu exista un raport juridic intre reclamant si muzeu. MNAR sustine ca Parchetul General trebuia sa ceara restituirea tablourilor. Potrivit avocatului Radu Antal, aparatorul lui Valentin Ceausescu, urmeaza sa se faca o cerere la Parchetul General pentru a fi restituite bunurile. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.