Actualul sistem de pensii private este o escrocherie cu iz pedist, atrage atentia fostul senator democrat Marius Marinescu, trecut recent la PC. Senatorul, impreuna cu social-democratul Ion Iliescu si alti parlamentari   PC, a intocmit dou
Actualul sistem de pensii private este o escrocherie cu iz pedist, atrage atentia fostul senator democrat Marius Marinescu, trecut recent la PC. Senatorul, impreuna cu social-democratul Ion Iliescu si alti parlamentari PC, a intocmit doua legi prin care vor sa modifice legislatia in domeniul pensiilor private, pentru a putea oferi contribuabililor garantia ca banii le vor fi gestionati cum trebuie. Potrivit proiectului lui Marinescu, sumele depuse la fondul de pensii plus un castig care sa depaseasca indicele de inflatie ar urma sa fie garantate integral de administratorul fondului la o societate de asigurari. Marinescu mai propune ca administratorul sa participe personal, prin fonduri proprii, la buna functionare a activitatii societatii pe care o gestioneaza. In situatia in care se constata nereguli, legea prevede posibilitatea retragerii autorizatiei in termen de 30 de zile. Legea mai impune si altfel de sanctiuni pentru cei care administreaza fondurile private. Marinescu a argumentat ca actuala legislatie nu prevede decat amenzi simbolice in situatia in care un administrator ar fugi cu banii contribuabilului. Pentru o astfel de fapta , administratorul ar urma sa plateasca o amenda intre 10.000 - 50.000 RON.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.