Din vocabularul lui Jose Manuel Durrao Barroso nu lipseau termeni precum "burghez", "revolutionar" sau "anti-proletar". Imaginile difuzate pe Internet il surprind pe tanarul Barroso, in Portugalia anului 1976, in timpul unei plenare a Federatiei Stud
Din vocabularul lui Jose Manuel Durrao Barroso nu lipseau termeni precum "burghez", "revolutionar" sau "anti-proletar". Imaginile difuzate pe Internet il surprind pe tanarul Barroso, in Portugalia anului 1976, in timpul unei plenare a Federatiei Studentilor Marxisti-Leninisti - organizatia de tineret a Miscarii de Reorganizare a Partidului Proletar (MRPP). La reuniune se explica faptul ca introducerea asa-numitului "serviciu civic al studentilor" reprezinta "dovada crizelor sistemului educational burghez" si "a masurilor anti-populare si anti-proletare". Respectiva masura echivala cu introducerea unui alt an intre invatamantul secundar si Universitate, explica site-ul mentionat, precizand ca, in 1975, chiar dupa asa-numita Revolutie a garoafelor rosii, universitatile portugheze nu aveau capacitatile de a accepta numarul extrem de mare de aplicanti. Iar pentru actualul presedinte al Comisiei Europene, acest lucru nu era decat "o problema a sistemului educational burghez". Tanarul Barroso lupta pentru introducerea, la examenul de diploma de la Drept, a disciplinei Marxism-Leninism-Maoista. Site-ul ofera si transcrierea libera, in engleza si franceza, a declaratiei confuze facute in urma cu 29 de ani de Barroso: "Cred ca propunerea aprobata astazi, in aceasta plenara, privind aplicantii din primul an ai acestei univeristati si prezentata de comisia studentilor revolutionari, este o propunere total echitabila. Este o propunere care tinteste in directia corecta a bataliei, facuta in interiorul structurii revolutionare. Acesta (n.r textul) cere autoritatilor guvernamentale admiterea imediata a studentilor si solicita legalizarea acestor admiteri. Trebuie sa luam in considerare ca problema <<serviciului civic al studentilor>> a fost deja discutata si anul trecut, in 1975. Ministerul Cercetarii si Educatiei, haideti sa ii spunem asa, sprijina actiunile serviciului civic al studentilor. Acest act reprezinta dovada crizelor sistemului educational burghez! Acest act este complet gresit, anti-proletar si anti-popular! Si ii indreapta pe studenti impotriva muncitorilor si pe muncitori impotriva studentilor".
Reamintim ca un alt oficial european de rang inalt, fostul ministru de Externe german, Joshka Fischer, a avut, de asemenea, simpatii comuniste, in anii '60, iar premierul italian Romano Prodi a fost acuzat ca, in tinerete, a colaborat cu KGB-ul. (L.P.)
Pentru a vizualiza filmuletul cu Jose Manuel Durrao Barroso accesati http://videos.sapo.pt/fUop0r8qK8vzAOhgDKAv


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.