Ministerul Transporturilor va scoate la privatizare, anul viitor, compania TAROM. Companii precum Air France, Austrian Airlines si Lufthansa sunt interesate de preluarea operatorului national aerian roman, ne-au declarat surse din Ministerul Transpo
Ministerul Transporturilor va scoate la privatizare, anul viitor, compania TAROM. Companii precum Air France, Austrian Airlines si Lufthansa sunt interesate de preluarea operatorului national aerian roman, ne-au declarat surse din Ministerul Transporturilor. „Sunt mai multe solutii de privatizare. Una dintre ele ar fi listarea la bursa a unui pachet de aproximativ 20% din actiuni si apoi sa dam posibilitatea celor care cumpara actiunile sa majoreze capitalul social, astfel incat sa devina actionari majoritari. Inaintea privatizarii vom face o analiza. O decizie va fi luata si in functie de concluziile din acest raport. Privatizarea este singura solutie in vederea eficientizarii activitatii“, ne-a declarat Dragos Tanasoiu, director general al Directiei de privatizare si post privatizare din Ministerul Transporturilor. Acesta a adaugat ca o alta solutie pentru privatizare ar putea fi vanzarea de actiuni. „Prin majorarea de capital se stabileste o valoare nominala a actiunii. Compania interesata de actiunile TAROM ar urma sa introduca capital care sa permita ulterior companiei sa achizitioneze noi aeronave“, a spus Tanasoiu.

S cade valoarea companiei TAROM?
Directorul general al Directiei de privatizare din MT a precizat ca singura solutie de supravietuire a companiei TAROM pe piata este privatizarea in maximum trei ani. „Valoarea companie scade. Trebuie sa ne grabim si sa privatizam compania TAROM, daca vrem sa supravietuiasca pe termen lung“, a afirmat Dragos Tanasoiu. Acesta a precizat ca statul va alege in perioada urmatoare firma care va avea drept sarcini evaluarea companiei TAROM, intocmirea unei noi strategii de operare, precum si realizarea unei strategii de privatizare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.