Zilele muzicii
Cea de a cincea editie a Zilelor muzicii "Musica Coronensis 2007" se va derula, in perioada 10-14 octombrie, la Brasov. Evenimentul incepe cu o seara de lied si lirica ce prezinta opere ale autorilor si compozitorilor originari din Romania si, in particular, din Transilvania. Urmeaza concerte corale si simfonice ale Filarmonicii din Brasov, corurile Bach din Sibiu si Brasov, concerte pentru orga si violoncel si un concert festiv cu ansamblul de alamuri Romanian Brass cu prilejul aniversarii a 10 ani de la inaugurarea orgii Carl Hesse din Biserica Neagra. Festivalul este sprijinit de Ambasada Republicii Federale Germania la Bucuresti, informatii suplimentare gasindu-se la www.bucuresti.diplo.de. (L.I.)
"Se impusca" la Laptarie
Dans, miza, reguli stricte. Acestea ar fi cuvintele cheie ale spectacolului "Si caii se impusca, nu-i asa?" de Horace McCoy (roman care a beneficiat, in anii '60 si celebra ecranizare cu Jane Fonda in rol principal rasplatita cu un Oscar) a carui premiera este programata, de la orele 20.00, in aceasta seara in Laptaria lui Enache. Regizat de Chris Simion, spectacolul Compania D'aya, ii are in distributie pe: Maia Morgenstern (MC - foto), Antoaneta Cojocaru (Gloria), Tudor Aaron Istodor (Robert), Ela Ionescu (Actrita), Cuzin Toma (Joe), Ioana de Hillerin (Gravida), Mihai Marinescu (Sotul gravidei), Gabriel Fatu (Marinarul) si Carmen Lopazan (Prietena marinarului). Scenografia e semnata de Adina Mastalier, iar coregrafia de Carmen Cotofana. (L.D.)
Avangarda in culori
La Muzeul de Arta din Timisoara, va fi vernisata azi, de la orele 19.00, expozitia "Culorile avangardei", organizata de Institutul Cultural Roman in parteneriat cu British American Tobacco Romania si itinerata, dupa Sibiu, la Bucuresti si Constanta. Cuprinzand peste 100 de lucrari, expunerea ilustreaza contextul avangardei artistice din Romania, de la operele moderniste din jurul anului 1910 pana la montajele realist-socialiste ale deceniului sase. Pana la sfarsitul anului, "culorile" vor mai merge la Oradea (noiembrie - decembrie). (L.D.)