Marion Jones a inapoiat cele cinci medalii cucerite la Sydney, una dintre acestea - aurul de la 100 de metri - urmind sa-i revina atletei elene Ekaterini Thanou, depistata la rindul ei pozitiv la JO de la Atena.Marion Jones, dupa proba de 100 m
la JO 2002 Atleta Marion Jones, care a recunoscut vineri ca s-a dopat in perioada septembrie 2000-iulie 2001, a inapoiat Comitetului Olimpic American cele cinci medalii (trei de aur si doua de bronz) cucerite la JO de la Sydney. Totodata, sportiva a afirmat ca accepta sa-i fie anulate toate rezultatele inregistrate incepind cu 1 septembrie 2000, urmind sa returneze forului olimpic si 100.000 de dolari, reprezentind primele incasate in aceasta perioada. ,,Marion Jones a predat luni dupa-amiaza medaliile cucerite in mod necinstit la Jocurile de la Sydney. Medaliile sint acum in posesia noastra si vor fi returnate Comitetului Olimpic International, urmind sa fie apoi inminate adevaratilor invingatori de la aceasta competitie’’, a declarat directorul executiv al Comitetului Olimpic American, Jim Scherr. Mai mult, presedintele acestui for, Peter Uebbeerroth, considera ca si sportivele care au facut parte din stafetele feminine americane de la Sydney, in probele de 4x400 m si 4x100 m, cucerind alaturi de Marion Jones medalii de aur, respectiv bronz, ar trebui acum sa le returneze.

In cazul in care CIO va decide sa redistribuie medaliile, in proba de 100 de metri aurul urmeaza sa revina atletei elene Ekaterini Thanou, ocupanta locului doi. Interesant este insa faptul ca, la rindul ei, Thanou a fost depistata pozitiv la Jocurile Olimpice din 2004. Comisia de Disciplina a CIO nu are insa, din punct de vedere juridic, nici un motiv sa o priveze pe atleta din Grecia de acest titlu la masa verde, deoarece cursa a fost disputata cu patru ani inainte ca ea sa fie suspendata.