La concertul de la Bucuresti, oferit de Peroni Nastro Azzurro si organizat de Emag!c Entertainment, biletele costa 60, 85, 100, 130 lei si sunt disponibile la www.myticket.ro si reteaua Diverta.


Pianistul Thomas M. Lauderdale, cel ca
La concertul de la Bucuresti, oferit de Peroni Nastro Azzurro si organizat de Emag!c Entertainment, biletele costa 60, 85, 100, 130 lei si sunt disponibile la www.myticket.ro si reteaua Diverta.


Pianistul Thomas M. Lauderdale, cel care a infiintat in 1994 Pink Martini, a acordat recent un interviu, oferit in exclusivitate cititorilor Jurnalului National.


Jurnalul National: Cum descrii muzica voastra? Thomas M. Lauderdale: E putin din muzica clasica, ceva jazz, ceva bop, muzica de pe coloana sonora a vechilor filme... Nu e un stil anume. E acel gen de muzica care il determina pe ascultator sa mearga in oras, sa se distreze.


Crezi ca ceea ce cantati voi este muzica universala? Eu cred ca se poate spune asta, muzica noastra e intr-un fel universala, accesibila tuturor... Pot spune ca, daca Natiunile Unite ar avea o formatie, a noastra ar trebui sa fie! Iar, ca orchestra americana, cred ca reprezentam tara mai bine decat diplomatii nostri: concertam in foarte multe tari ale lumii, cantam in mai multe limbi, avem un repertoriu extrem de variat.


Te consideri mentorul orchestrei? Faptul ca sunteti 14 in total e un avantaj sau un dezavantaj? Ei bine... nu ma consider mentor. Noi tinem unii la altii foarte mult, suntem ca orchestrele de moda veche, cum erau prin 1956. Suntem ca formatia din filmul "Some like it hot", cu Marilyn Monroe si ne simtim atat de bine impreuna!


De unde va inspirati in compozitiile voastre? Ce muzica ascultati? Chiar in ultima vreme am ascultat mult Beethoven, Schumann, Chopin, Cesaria Evora, Marlene Dietrich, Quincy Jones, The Orb, KLF... dar ma inspira mult si muzica filmelor "clasice", ca de exemplu "Breakfast at Tiffanya€™s".


Crezi ca pentru un viitor album ai putea sa gasesti inspiratia ascultand muzica romaneasca?Suntem foarte incantati ca venim in Romania, pentru ca acest lucru l-am dorit de mai multi ani. Bineinteles ca sunt interesat sa ascult muzica buna, pana acum mi s-a recomandat sa ascult Aura Urziceanu, Maria Tanase, Romica Puceanu...


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.