Senatorii de la Comisia juridica au facut ieri o serie de modificari Ordonantei de urgenta privind circulatia pe drumurile publice.

Printre cele mai importante modificari se afla marirea vitezei legale cu care se poate circula in oras de
Senatorii de la Comisia juridica au facut ieri o serie de modificari Ordonantei de urgenta privind circulatia pe drumurile publice.

Printre cele mai importante modificari se afla marirea vitezei legale cu care se poate circula in oras de la 50 la 60 km/ora. O alta modificare prevede ca ridicarea masinilor oprite neregulamentar pe spatiile publice sa se faca din dispozitia politiei, dupa ce aceasta a strans probe (fotografii, filmari), de catre administratorul drumului sau autoritatile locale. Acestea din urma pot colabora in acest scop cu firme private care sa transporte si sa depoziteze autoturismele, iar posesorii isi recapata masinile dupa ce platesc o taxa. Senatorii au mai stabilit de asemenea ca pasagerii mopedelor sa poarte casca de protectie omologata in trafic, ca si cei care le conduc. Conducatorii auto nu mai au obligatia de a-si schimba permisul de conducere atunci cand isi schimba domiciliul deoarece una dintre normele europene la care trebuie sa ne aliniem prevede ca pe permisele de conducere sa nu mai fie trecuta adresa. La noi in tara pana in 2013 trebuie preschimbate toate permisele auto dupa acest model european, pe care nu mai este trecuta adresa posesorilor.


CÃ…RUTELE, LÃ…SATE IN PACE. O alta modificare adusa ieri in Comisia juridica prevede ca atelajele cu tractiune animala (carutele) care circula neregulamentar pe drumurile publice nu vor mai fi confiscate, iar cele care au fost confiscate deja sa fie returnate proprietarilor deoarece Curtea Constitutionala a considerat ca aceasta masura este neconstitutionala. Comisia a mai hotarat de asemenea majorarea numarului de contraventii si sanctionarea mai drastica a abaterilor.
       


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.