Majoritatea romanilor considera ca nu merita sa depuna eforturi individuale pentru colectarea selectiva a deseurilor doar pentru a avea un mediu curat, aceasta fiind „doar o problema europeana“, pentru a carei implementare ar fi nevoie d
Majoritatea romanilor considera ca nu merita sa depuna eforturi individuale pentru colectarea selectiva a deseurilor doar pentru a avea un mediu curat, aceasta fiind „doar o problema europeana“, pentru a carei implementare ar fi nevoie de un sistem de recompensare. „Potrivit concluziilor unui studiu realizat de IMAS la comanda Ministerului Mediului, gestionarea selectiva a deseurilor este o problema necunoscuta pentru majoritatea romanilor. Totodata, cercetarea arata ca deseurile nu reprezinta una din problemele arzatoare de mediu de pe agenda publicului“, a declarat, ieri, ministrul mediului si dezvoltarii durabile, Attila Korodi, citat de NewsIn. In ceea ce priveste disponibilitatea cetatenilor de a participa individual la procesul de colectare selectiva a deseurilor, Korodi a aratat ca, potrivit datelor IMAS, foarte putini dintre cei intervievati sunt dispusi sa depuna separat deseurile din gospodarii. „Foarte putini considera ca merita sa depuna eforturi doar pentru a avea un mediu curat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.