SIGURANTÅ RUTIERÅ. Cu  ocazia  evenimentului "Saptamana prevenirii criminalitatii", ieri  in parcul din fata Primariei Sectorului 2 au avut loc exercitii demonstrative la care au participat politisti comunitari si de la SPIR. Tot ieri a fost deschisa cea de-a doua editie a "Expozitiei sistemelor de siguranta", ocazie cu care au fost prezentate noi tehnologii ale sistemelor de alarmare, si dispozitive de siguranta pentru locuinte, masini, societati.  

14:49 - ACCIDENT
CONSTANTA. Un tir incarcat cu piatra s-a rasturnat pe DN 22, in urma accidentului circulatia rutiera desfasurandu-se pe un singur sens.
BUCURESTI. O retea de traficanti de droguri care aducea heroina din Turcia a fost desfiintata dupa zece luni de monitorizare.

14:54 - PROTEST
CLUJ. Un grup de intelectuali a protestat fata de inchiderea unei vechi cafenele boeme din centrul municipiului Cluj-Napoca, unde urmeaza sa fie un sediu de banca, protestatarii purtand in maini pahare cu cafea si afise pe care scria: "Cafeneaua Croco odihneasca-se in pace: 1960-2007".
HUNEDOARA. Trei membri ai unei familii - doi adulti si un copil - au ajuns in stare grava la spital, intoxicati cu monoxid de carbon provenit, probabil, de la un boiler fara cos montat in urma cu cateva zile. Dupa ce victimele au fost duse la spital, in zona au ajuns echipe ale E.ON Gaz si ale Politiei.

BIHOR - Suspendare pentru un viol
Un oradean acuzat de violarea unei fetite in varsta de 11 ani a fost condamnat ieri de Tribunalul Bihor la patru ani de inchisoare cu suspendare si la plata unor daune morale de 20.000 de lei, procurorii intentionand sa atace sentinta, considerand pedeapsa prea usoara, transmite Mediafax. La 23 ianuarie 2006, Ludovic Albert a intrat in casa vecinilor sai, in care se afla doar fetita de 11 ani, si a violat-o.

ROMI - "Cunoaste-i inainte sa-i judeci!"
"Discriminarea romilor se invata acasa. Cunoaste-i inainte sa-i judeci!", este indemnul lansat ieri de SGG si Agentia Nationala pentru Romi, in cadrul campaniei de informare si constientizare publica privitoare la acest fenomen. "Marginalizarea romilor genereaza saracie, saracia duce la comportament antisocial care duce la formarea perceptiei noastre. Lucru ce genereaza marginalizare", a spus Mircea Toma, purtatorul de cuvant al campaniei. Campania face parte dintr-un proiect PHARE de integrare sociala a romilor, ce se desfasoara intre 2006-2008. (I.G.)

Citeste si:

BRASOV - Incendiu la un spital de copii
Copiii internati la ultimul etaj al Spitalului de Pediatrie si cadrele medicale au fost evacuati de urgenta in noaptea de marti spre miercuri, din cauza unui incendiu care a cuprins acoperisul cladirii. Incendiul a fost cauzat, cel mai probabil, de unele lucrari efectuate defectuos la hidroizolatia acoperisului, in cursul zilei de marti, potrivit sergentului major Alexandru Socaci, din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Brasov. Flacarile au distrus aproximativ 25 de metri patrati de acoperis si nu s-au produs alte pagube materiale. (Libiu Mateescu)

BRÃ…ILA - Pesta porcina in Insula Mica
Autoritatile locale au descoperit mai multe animale moarte si au instituit carantina de gradul II in Insula Mica a Brailei. Zona este rezervatie naturala, acolo traind peste 2.500 de porci semisalbatici. "Au fost gasite trei cadavre, din care unul a fost pozitiv la pesta porcina. S-a intrunit Comandamentul antiepizootic judetean cu masuri de carantina de gradul II, interzicerea circulatiei animalelor si a oamenilor din Insula Mica spre Insula Mare sau spre partea de terasa a judetului Braila", a declarat Gicu Dragan, directorul DSV Braila. (Nicoleta Butnaru)

GUVERN - Pensiile cresc cu circa 30%
Valoarea punctului de pensie va creste la 1 noiembrie cu aproximativ 30%, de la 416 lei la 541 lei, a declarat Paul Pacuraru, ministrul Muncii. Majorarea bugetului de asigurari sociale de stat a fost aprobata ieri de Guvern. Executivul a decis saptamana trecuta sa devanseze data de majorare a pensiilor, de la 1 ianuarie 2008 la 1 noiembrie 2007. (Mediafax)

PROTEST - Cercetatorii picheteaza Guvernul
Cercetatorii din Institutul pentru Tehnica de Calcul organizeaza astazi, incepand de la ora 10:30, un miting de protest  impotriva solutiei adoptate de AVAS in procesul de privatizare a institutiei. Protestatarii acuza AVAS ca a comis mai multe ilegalitati care pot conduce la vanzarea actiunilor catre o firma din afara domeniului de activitate. Decizia AVAS a scandalizat comunitatea stiintifica internationala si poate conduce la subminarea activitatii de cercetare din institut si la neindeplinirea contractelor existente.

VASLUI - Fatadele colorate vor fi daramate
Peste 2.000 de persoane din Vaslui vor fi amendate de Primarie cu sume cuprinse intre 100 de milioane si 1 miliard ROL, din cauza ca si-au refacut fatadele blocurilor fara a avea autorizati. Edilii vasluieni afirma ca fatadele respective reprezinta un pericol pentru trecatori. Mai mult, municipalitatea a amenintat ca va trece la daramarea fatadelor vopsite in diferite culori. (Ana Ionascu)