Exercitiile efectuate intr-un costum de cosmonaut contribuie la recuperarea dupa un accident vascular cerebral (AVC), relateaza agentia Itar-Tass. Rezultatele unui studiu rus, prezentat la Conferinta "Cosmosul si medicina", au aratat ca folosirea cos
Exercitiile efectuate intr-un costum de cosmonaut contribuie la recuperarea dupa un accident vascular cerebral (AVC), relateaza agentia Itar-Tass. Rezultatele unui studiu rus, prezentat la Conferinta "Cosmosul si medicina", au aratat ca folosirea costumelor de cosmonaut ajuta la recuperarea persoanelor care au suferit o pareza dupa AVC. Costumele de cosmonaut sunt confectionate astfel incat sa previna distrofia musculara, care poate aparea ca urmare a perioadei indelungate petrecute in spatiu. Potrivit prof. Alla Geht, de la Universitatea din Moscova, exercitiile de recuperare efectuate in costum de cosmonaut s-au dovedit mai eficiente decat metodele traditionale de recuperare. In functie de starea pacientului se fac cate 20-30 de minute de exercitii. "Dupa 10-15 zile de asemenea exercitii, 47% dintre pacienti au putut sa se deplaseze singuri. In cazul metodelor traditionale, numai 25% dintre bolnavi se refac intr-un timp atat de scurt", sustine prof. Alla Geht.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.