PUNCTUL PE EI
Toamna ne-a insemnat din nou. Umbrele imaginate de Nichita Stanescu acopera doar sufletele subtiri. Noua, muritorilor de rand, ne ramane doar traducerea vulgara a simbolismului bacovian. Marsaluim in ritmul coloanelor de plumb, sun
PUNCTUL PE EI
Toamna ne-a insemnat din nou. Umbrele imaginate de Nichita Stanescu acopera doar sufletele subtiri. Noua, muritorilor de rand, ne ramane doar traducerea vulgara a simbolismului bacovian. Marsaluim in ritmul coloanelor de plumb, suntem dominati de un optimism gri de tot. Doar inconstienta ne mai poate rupe de realitate. Doar umorul amar, fortat sau involuntar, ne mai poate scoate din inlemnirea trista.


La o degustare de vinuri (ele nu au nici o vina pentru intalnirile proaste), printre arome, perlari, consistente sau limpezimi de calitate s-au insinuat si rostiri despre fotbal. A dixit George cel mai Copos de la Rapid: "Credeti-ma ca nu mi-a fost deloc usor. Dar cred cu tarie ca am luat cea mai buna decizie. Rapidul are nevoie de barbati puternici pentru a-si atinge obiectivele".


Domnul Copos nu se referea, desigur, la decizia pe care a luat-o in pauza competitionala. Aceea de a-l aduce la conducerea tehnica a echipei pe Cristiano Bergodi. Avea in vedere trecutul apropiat, foarte apropiat, numai el stie cat de apropiat, in care a decis sa-l reconditioneze ca antrenor al Rapidului pe Mircea Rednic. Iar Rednic este intr-adevar un barbat puternic. Numai un barbat adevarat, cu gandire muschiuloasa ar fi putut trece peste angajamentele solemne asumate acum vreo sapte ani. "Nu o sa-l iert niciodata pe Copos. M-a dat afara de ziua mea si tata a facut infarct. Nu ma mai intorc niciodata la Rapid", zicea Rednic in aprilie 2000. Dar acel niciodata are deja termenul de garantie expirat si Mircea a parafat un contract pe patru ani cu Rapidul, fara a se preciza insa cate luni are anul.
Sper ca Mircea Rednic sa nu-si fi consumat toata puterea la semnarea contractului. Ii va mai trebui multa forta de convingere pentru a-i determina pe suporterii Rapidului sa-i fie alaturi. Deocamdata, acestia au zis pas. Ei dau alta trainicie angajamentului care-l include pe niciodata. Are de lucrat serios Mircea Rednic si la bagajul sentimental al unor jucatori. Nu este tocmai usor sa afli ca in timp ce tu esti uns ca antrenor, Coman, Maldarasanu sau Mazilu sustineau o conferinta de presa in care isi exprimau regretul pentru plecarea fostului, adica a lui Cristiano Bergodi. Daca Mircea Rednic nu va dresa foarte repede relatiile cu suporterii si echipa, va deveni el destinatarul dedicatiei "Ce bine-mi pare ca ai luat teapa". Chiar daca nu am avut parte de reprezentatii publice, sunt convins ca George Copos repeta asiduu respectiva partitura.


"Credeti-ma ca nu mi-a fost deloc usor", a spus George Copos. Pai cum sa-i fie usor atunci cand Cristiano Bergodi il acuza de amatorism? Cum sa-i fie usor sa accepte un asemenea afront? Numai de amatorism nu poate fi vorba cand il faci pe italian sa creada ca in jocul de-a demisia nu se poate frige niciodata. Numai de amatorism nu poate fi vorba cand il faci pe Rezo Rossi sa priceapa de la un telefon inchis ca nu prea mai are treaba la Rapid. Asta la noi se cheama diplomatie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.