Negocierile dintre Mircea Rednic, fostul antrenor al lui Dinamo, si George Copos, principalul actionar al gruparii din Giulesti, s-au finalizat aseara. Rednic este noul antrenor al Rapidului, semnand un contract pentru patru ani, prezentarea ofici
Negocierile dintre Mircea Rednic, fostul antrenor al lui Dinamo, si George Copos, principalul actionar al gruparii din Giulesti, s-au finalizat aseara. Rednic este noul antrenor al Rapidului, semnand un contract pentru patru ani, prezentarea oficiala urmand sa aiba loc astazi. "Sunt foarte fericit! Mi-am dorit foarte mult sa revin in Giulesti. Am semnat pe patru ani", a declarat "Puriul".
"Obiectivul meu va fi clasarea pe locul unu sau doi, pentru ca ne dorim sa ajungem in Liga Campionilor. Am venit la Rapid cu gandul de a realiza cel putin ceea ce am realizat acum patru ani, atunci cand am reusit sa castig campionatul", a spus Rednic pentru "NewsIn". Rednic spune ca a mai fost ofertat de Copos de trei ori in ultimii patru ani, dar ca a refuzat de fiecare data din diferite motive.
"Am vorbit des cu Copos de cand am plecat de la Rapid, m-a ofertat in trei randuri de atunci. Sper ca voi fi sustinut pentru a face performanta. Mi-a facut oferta si atunci cand eram la Craiova, dar am refuzat-o!", a spus Rednic, care a precizat ca va avea o intalnire si cu suporterii giulesteni pentru a ajunge la un consens, dupa ce acestia si-au manifestat deschis opozitia fata de revenirea sa la Rapid. Rednic spune ca va avea o intalnire cu suporterii Rapidului pentru a lamuri situatia sa. "Ma voi intalni cu suporterii pentru ca ei au o imagine gresita. E normal sa ma conteste, dar ei trebuie sa inteleaga ca nu eu am plecat atunci de la Rapid. Giovanni Becali, cel care venise atunci la Rapid, a fost cel care m-a dat afara pentru ca a venit cu antrenorul lui", a declarat Rednic.
"Puriul" va fi ajutat in Giulesti de antrenorul de portari Marius Bratu, iar din iarna va aduce si un preparator fizic italian. In staff va ramane "secundul" Marian Rada. In varsta de 45 de ani, Rednic a mai pregatit Rapidul in doua randuri, 2000-2001 si 2002-2004. Cat priveste lotul, Rednic s-a referit la George Blay, fundasul dreapta aflat in dizgratia conducerii dinamovitste, pe care il vrea in Giulesti (ghanezul este dorit si de Steaua!). "Lotul este foarte bun, ii stiu pe jucatori si cred ca putem atinge obiectivele", a mai spus Rednic.
"Puriul" laudat de Copos
Mutarea a fost pregatita inca de ieri dimineata, atunci cand, pe site-ul oficial al Rapidului, Marian Rada, "ca o voce autorizata dupa cei mai bine de 20 de ani pe care i-a petrecut in club", a declarat ca "Rednic este singurul care poate veni acum!". "In privinta noului antrenor, ma gandesc ca, dintre antrenorii care au avut performante la Rapid, adica Mircea Lucescu, Mircea Rednic, Razvan Lucescu si Cristiano Bergodi, cu care am lucrat de fiecare data, Rednic e singurul care poate veni acum. A luat cu Rapid un titlu ca jucator, a luat unul si ca antrenor, cu el am batut pe Dinamo de sase ori la rand, am luat si Cupa, si Supercupa, asa ca performantele il recomanda pentru a se intoarce. Stiu ca, probabil, suporterii ii vor reprosa vreo doua-trei declaratii nepotrivite la adresa Rapidului, dar, in conditiile in care a plecat cum a plecat de aici, in doua randuri, eu unul ii inteleg frustrarea", a spus Rada. Apoi, insusi Copos declara faptul ca "Rednic, un italian si un portughez sunt pe lista, dar marele dezavantaj al acestora din urma este ca acestia nu cunosc deloc fotbalul romanesc". Copos a precizat si obiectivele Rapidului din sezonul 2007-2008: "Obiectivele pentru acest an sunt clare si le stiu toti trei: locul unu sau doi in campionat, castigarea Cupei Romaniei, care deja e traditionala la Rapid, si participarea in grupele Ligii Campionilor!. Eu cred ca Rednic ar putea indeplini obiectivele noastre. Rednic este un om schimbat, s-a maturizat, are tot ce ii trebuie, mai putin rezultate internationale. Dar cred ca, avand experienta si un lot valoros, le poate obtine si pe acestea", a spus Copos.
Referitor la faptul ca suporterii nu ar fi de acord cu instalarea lui Rednic din cauza trecutului sau dinamovist, Copos a afirmat ca acestia trebuie sa isi aminteasca rezultatele tehnicianului din cele doua mandate la Rapid. "Rednic ar trebui sa fie primit ca un antrenor valoros. Eu cred ca suporterii stiu foarte bine ce a facut el la Rapid, ce performante a avut si ce rezultate a obtinut si impotriva lui Dinamo, si impotriva Stelei. Nu conteaza unde a antrenat ultima oara, important este ca are valoare!", a explicat Copos. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.