Presedintele sectiei de hochei a clubului Steaua ataca dur conducerea federatiei.



"Kurko desfiinteaza hocheiul pe gheata romanesc, ii face groapa si ii pune si cruce" , acuza presedintele sectiei de hochei a Stelei, Cris
Presedintele sectiei de hochei a clubului Steaua ataca dur conducerea federatiei.



"Kurko desfiinteaza hocheiul pe gheata romanesc, ii face groapa si ii pune si cruce" , acuza presedintele sectiei de hochei a Stelei, Cristian Cirlan, care cere demisia presedintelui federatiei romane de specialitate, dupa ce acesta a declarat in presa ca prioritar este campionatul din Ungaria, mai bine cotat valoric.

Kurko, ales in acest an presedinte al Federatiei Romane de Hochei pe Gheata, a declarat, in presa, ca prioritar este campionatul maghiar, mai puternic, in care evolueaza doua dintre echipele romanesti, SC Miercurea Ciuc si HC Csikszereda si le-a sfatuit si pe Steaua si pe Progym Gheorgheni sa se inscrie in campionatul tarii vecine. De asemenea, in conditiile in care pe patinoarul "Mihai Flamaropol" din Capitala nu exista inca gheata, din cauza unor defectiuni tehnice, Kurko i-a sfatuit pe juniorii romani sa mearga sa se antreneze la Miercurea Ciuc, afirmind ca nu este reponsabilitatea federatiei unde se pregatesc tinerii hocheisti.

"Sint socat, pentru ca nu credeam sa vad in sportul romanesc asemenea declaratii iresponsabile. Este o culme a tupeului, a iresponsabilitatii. Este o sfidare la adresa sportului romanesc, la adresa hocheiului romanesc. Nu poti ca oficial numarul unu al unui sport din Romania sa spui ca prioritatea ta este un alt campionat dintr-o alta tara. Pentru asemenea declaratie sfidatoare si iresponsabila singurul lucru care ramane de facut este sa-ti dai demisia imediat. Daca el poate sa spuna ca hocheiul romanesc nu este o prioritate pentru el, atunci nici hocheiul romanesc nu are nevoie de un asemenea om la conducerea lui", a declarat Cristian Carlan.

Oficialul stelist considera ca Janos Kurko vrea sa desfiinteze hocheiul romanesc. "Daca se spunea despre vechea conducere ca a aruncat hocheiul in umbra, ca era incapabila, inseamna ca, analizind faptele, Janos Kurko il desfiinteaza, il distruge de tot, ii face groapa si ii pune si cruce. Argumentele sunt clare: incapacitatea de a gestiona patinoarul, organizarea campionatului romanesc dupa programul campionatului maghiar, acceptarea a doua echipe in campionat fara a fi incluse in program, adica ele trebuie sa joace meciurile la intelegere, pauza de o luna si jumatate in plin sezon, in perioada 1 decembrie - 11 ianuarie, nu se mai joaca nimic in campionatul intern, in timp ce cele doua echipe ciucane joaca in campionatul maghiar si se mentin in forma, iar restul stau. Este cea mai buna perioada pentru hochei, cind celelalte discipline sint in pauza", a afirmat presedintele Stelei.

Cristian Carlan a precizat ca Janos Kurko da dovada de rea intentie prin faptul ca nu este preocupat de soarta hocheiului romanesc. "Cum poti sa spui ca nu este treaba ta, a federatiei, unde se pregatesc juniorii, viitorul hocheiului romanesc, ca nu te intereseaza daca au sau nu gheata, de vreme ce tu gestionezi si ai in administrare patinoarul? Pana acum imi puneam doua probleme si nu stiam care este adevarata: ori este vorba de incompetenta, ori de rele intentii. Oricare dintre cele doua este foarte grava si trebuie sa-ti asumi responsabilitatea. Acum, dupa o asemenea declaratie, concluzia se trage de la sine. Este rea intentie, incompetenta, sfidare, tupeu, atribute care reies din propriile declaratii", a spus Carlan.

Intrebat daca are de gand sa urmeze sfaturile lui Kurko, care i-a sugerat Stelei sa se inscrie in campionatul Ungariei si sa se antreneze la Miercurea-Ciuc, daca nu exista gheata in Bucuresti, Carlan a raspuns: "In nici un caz! De ce e mai puternic campionatul Ungariei? Pentru ca trimitem echipele din Romania sa participe acolo. Interesul nostru este sa crestem campionatul romanesc. Aceasta este preocuparea noastra si sa nu ma sfatuiasca pe mine domnul Kurko sa inscriu Steaua in campionatul maghiar si nici sa ma duc sa cheltuiesc bani la Miercurea Ciuc. Sa se duca el si sa candideze presedinte acolo unde are prioritate in dezvoltarea hocheiului".

Oficialul stelist spune ca eforturile financiare facute de echipa sa nu se mai justifica si precizeaza ca hocheiul romanesc se confrunta cu cea mai grava situatie din istoria sa. "Am facut eforturi uriase care nu se mai justifica. Am participat deja la Cupa Romaniei in conditiile in care nu am avut gheata in Bucuresti. Am stat la Gheorghieni, am plecat in Slovacia, am stat la Miercurea Ciuc si am cheltuit o gramada de bani. Aceste cheltuieli nu se mai justifica. Este cea mai grava situatie din istoria hocheiului romanesc, in care pe langa lipsa ghetei se adauga si haosul total din campionat. Primele sase echipe isi cunosc programul, dar din ele doar primele patru au un program regulat, restul au jucat chiar inainte de inceperea campionatului, tur-retur", a precizat Carlan.

Presedintele Stelei spune ca in sedinta de Birou Federal din luna iunie, Kurko a anuntat oficial ca data inceperii activitatii la patinoarul din Bucuresti este de 15 august. "In septembrie am pus aceeasi intrebare si au venit cu tot felul de scuze, motive si argumente, ca firma a intarziat, ca nu stiu care motor s-a stricat, ca nu sunt bani, dar realitatea este aceeasi, ca la doua luni si jumatate de cand patinoarul din Miercurea Ciuc a inceput sa functioneze, de la 1 august, in Bucuresti nu este gheata. Ultimul termen pe care ni l-au dat a fost 2-3 octombrie si a expirat si acela", a adaugat Cristian Carlan, care spune ca deciziile in federatie sunt trecute prin Biroul Federal, care este "mai mult un simulacru", pentru ca presedintele are majoritate si hotaririle se iau de fapt la Miercurea Ciuc.

In replica, Janos Kurko sustine ca a obtinut bani de la Guvern pentru repararea patinoarului din Capitala, care va fi functional in doua-trei zile. Presedintele FRHG spune ca a apelat la ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely, la presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu si la premierul Calin Popescu Tariceanu pentru a obtine o suplimentare a bugetului, special pentru repararea patinoarului. Presedintele FRHG a explicat ca daca ar fi asteptat alocarea banilor si derularea licitatiei ulterioare, repararea patinoarului ar fi demarat abia anul viitor, ceea ce ar fi paralizat actualul sezon intern de hochei pe gheata. Kurko sustine ca, bazandu-se pe promisiunile de la Guvern, a garantat financiar cu propria firma ca va plati costul inlocuirii compresoarelor, aproximativ 70.000 de euro, daca acesti bani nu vor fi alocati. "De ce sa imi dau demisia, pentru ca garantez cu firma mea ca sa se repare patioarul din Bucuresti? In aceasta seara se va turna apa in patinoar, iar in doua-trei zile vom avea gheata la Bucuresti", spune Kurko, care a amintit ca atunci cand a preluat conducerea federatiei ambele compresoare erau defecte si FRHG avea datorii la curent de 200.000 de lei, care vor fi acoperite si cu ajutorul banilor veniti de la Guvern.

Janos Kurko a explicat haosul din programul competitional al acestui sezon prin faptul ca doua dintre echipe, SCM 68 Fenestela Brasov si Sport Club II Miercurea Ciuc, s-au inscris in campionat in ultimul moment, cind calendarul intern era deja facut. In aceasta situatie, Biroul Federal al FRHG a luat decizia sa nu perturbe programul celorlalte sase echipe (Sport Club Miercurea Ciuc, Steaua, Sportul Studentesc, HC Csikszereda, Progym Gheorgheni si CSM Dunarea Galati), iar cele doua formatii nou-venite sa isi stabileasca meciurile intelegindu-se cu cele sase care au deja un program. Referitor la faptul ca ar fi sugerat Stelei sa se inscrie in campionatul Ungariei, Kurko a precizat: "Eu doar am reamintit intentia pe care Steaua si-a manifestat-o nu o data, de a se inscrie in campionatul Ungariei sau de a crea un campionat mixt romano-ungar. Eu am fost de acord si nu exclud realizarea acestui proiect, daca se va rezolva problema financiara legata de transport".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.