Legistii vor comunica miercuri rezultatele preliminare ale petelor de pe uniforma gasita.Criminalistii au fotografiat fiecare frunza
in zona unde a fost gasita uniforma Uniforma de politist, patata eventual cu singe, gasita luni intr-o ripa linga Poiana Brasov in cazul avocatei disparute Elodia Ghinescu, a fost trimisa la analize la Institutul de Medicina Legala din Bucuresti. „Primele rezultate ale expertizei le vom avea miine (miercuri - n.r.). Atunci vom sti mai multe. Noi speram sa gasim si cadavrul aici sau in alte zone in care cautam", a declarat coordonatorul anchetei, procurorul Marius Iacob. El a mai mentionat ca va cere din nou arestarea politistului Cristian Cioaca, suspectat ca si-a omorit sotia, doar atunci cind se va gasi cadavrul avocatei disparute. Analiza probelor descoperite se face in regim de urgenta. „In mod normal, o astfel de analiza se poate face in cel putin doua saptamini in cazul in care pe uniforma exista suficiente urme de singe, iar in cea mai nefericita situatie, analiza ar putea dura chiar si doua luni", ne-au explicat medicii de la IML. Anchetatorii presupun ca uniforma ar apartine sotului Elodiei Ghinescu, ofiterul Cristian Cioaca, angajat la Sectia 2 Politie din Brasov. Politistii spun ca nu se poate demonstra ca uniforma i-a apartinut lui Cioaca, intrucit nu exista o evidenta clara a uniformelor primite de politisti. Se poate aproxima numai cite uniforme ar trebui sa aiba acasa Cristian Cioaca, in cazul in care nici una dintre acestea nu s-ar fi deteriorat.

Alaturi de uniforma de vara (pantalon si camasa), anchetatorii au mai gasit in ripa din padure sase fotografii, dintre care doua o infatiseaza pe Elodia Ghinescu, o fata de perna, un prosop, o baveta, carti si o factura emisa in Dubai. Obiectele se aflau intr-un sac negru, la circa zece metri de marginea soselei, la baza unui copac, intr-un loc in care se depoziteaza frecvent gunoaie. Imbracamintea a fost depistata de un ciine politist special antrenat in cautarea de urme.

Scafandrii au inceput sa sondeze lacul de acumulare de la Vidraru, unde, de asemenea, se presupune ca ar putea fi gasit cadavrul.

Mama Elodiei Ghinescu a confirmat faptul ca politistul avea in masina, linga oglinda retrovizoare, fotografii cu sotia si copilul sau, insa nu stie daca sint aceleasi cu pozele descoperite pe marginea drumului. In schimb, gasirea uniformei ii confirma banuielile ca politistul ar fi principalul suspect, mai ales ca, in noaptea disparitiei avocatei, el a fost surprins de camerele de supraveghere video dintr-o benzinarie imbracat in hainele de serviciu. Mama Elodiei a fost si ea prezenta in apropierea locului in care au fost descoperite obiectele, insa, din cauza slabiciunii, nu a putut sa coboare din masina.

Cristian Cioaca ar trebui sa se intoarca miercuri la serviciu, a declarat comisarul-sef Liviu Naghi, purtatorul de cuvint al IPJ Brasov. Surse din Politia brasoveana sustin insa ca este foarte probabil ca principalul suspect al acestui caz sa-si prelungeasca perioada de pauza cu un concediu fara plata si ca este de asteptat ca el sa nu mai revina in Brasov. Contactat, Cristian Cioaca a refuzat sa faca vreo declaratie referitoare la acest caz.