O culegere de texte scrise de Ernesto "Che" Guevara, continand aproximativ 20 de poeme uitate, au fost publicate, marti, in Guatemala, unde acesta a trait timp de un an, transmite AFP. LATURA NECUNOSCUTA. In momentul prezentarii acetui volum, scr
O culegere de texte scrise de Ernesto "Che" Guevara, continand aproximativ 20 de poeme uitate, au fost publicate, marti, in Guatemala, unde acesta a trait timp de un an, transmite AFP. LATURA NECUNOSCUTA. In momentul prezentarii acetui volum, scriitorul guatemalez Marco Vinicio Mejia a spus: "Indiferent daca veti cauta pe internet sau in biblioteci, nu veti gasi nicaieri o carte care sa cuprinda toate poemele lui Che, aceasta culegere este unica". Poemele, scrise in Guatemala, Bolivia si Mexic in perioada 1953 - 1956, au fost publicate in epoca in jurnale si reviste si apoi date uitarii, pentru ca pe atunci luptatorul argentinian era un ilustru necunoscut. "Este o latura total necunoscuta a lui Che. Dorim sa facem publica sensibilitatea si gandirea sa", a adaugat scriitorul. MOMENT ANIVERSAR. Poemele au ca teme dragostea, prietenia, revolta, Africa, Bolivia si Guatemala, unde Che a trait in perioada decembrie 1953 - septembrie 1954, pana cand Statele Unite l-au eliminat pe presedintele Jacobo Arbenz. Un text este consacrat lui Fidel Castro si a fost scris inainte ca Guevara sa faca cunostinta cu viitorul presedinte cubanez. Culegerea de 154 de pagini, "Che Guevara, poeme complete", a fost publicata in doar 3.000 de exemplare. In aceeasi culegere au mai fost incluse poeme ale unor scriitori latino-americani precum Pablo Neruda si Mario Benedetti. Data publicarii coincide cu implinirea a 40 de ani de la executia lui Che Guevara, pe numele sau real Ernesto Rafael Guevara de la Serna, de catre armata boliviana, pe 9 octombrie 1967 la, ora 13.10, in satul La Higuera.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.