Un pescar din Cotu Vames, judetul Neamt, a facut o descoperire de senzatie, gasind in albia raului Moldova un os de mamut de dimensiuni impresionante, intreg si perfect conservat. Danut Iovu se afla la pescuit si a zarit, aproape de malul apei, un c
Un pescar din Cotu Vames, judetul Neamt, a facut o descoperire de senzatie, gasind in albia raului Moldova un os de mamut de dimensiuni impresionante, intreg si perfect conservat. Danut Iovu se afla la pescuit si a zarit, aproape de malul apei, un capat imens al fosilei, iesind din mal. Curios, el a adus de acasa un harlet si a dezgropat respectivul os, care s-a dovedit, ulterior, a avea o lungime de 1,23 metri, un diametru cuprins intre 20 si 33 de centimetri si o greutate de peste 30 de kilograme. Barbatul a dus acasa fosila descoperita, preferand sa o pastreze o bucata de vreme pentru a o prezenta rudelor si cunoscutilor drept o raritate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.