Actionarii Oltchim vor discuta pe 15 noiembrie convertirea datoriilor catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului in actiuni, cu acordarea dreptului de preferinta actionarilor minoritari, a anuntat ieri compania.
Totodata, producat
Actionarii Oltchim vor discuta pe 15 noiembrie convertirea datoriilor catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului in actiuni, cu acordarea dreptului de preferinta actionarilor minoritari, a anuntat ieri compania.
Totodata, producatorul de ingrasaminte trebuie sa-si diminueze capitalul social, conform unei decizii din 2005 a instantei, care a aprobat anularea conversiei anterioare a datoriilor la cererea actionarilor minoritari, a anuntat Oltchim intr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.
Creantele AVAS asupra firmei vor fi convertite in actiuni la valoarea nominala. Ceilalti actionari vor avea drept de preferinta pentru a subscrie actiuni, tot la valoarea nominala, timp de 60 de zile.
Actionarii care beneficiaza de drepturi de preferinta pot tranzactiona aceste drepturi, timp de 10 zile lucratoare, pe piata de capital, se arata in comunicat.
Plafonul maxim de majorare a capitalului social va fi valoarea creantei convertite, la care se adauga valoarea rezultata din subscrierile realizate de actionari in exercitarea drepturilor de preferinta.
Investitorii vor discuta, tot pe 15 noiembrie, si selectarea prin licitatie a unui investitor care sa participe cu aport suplimentar la capitalul social al firmei Sistemplast, in vederea realizarii unei unitati de productie ce va utiliza ca materii prime produse realizate de Oltchim. Aceasta operatiune presupune diminuarea participatiei Oltchim la Sistemplast, pana la nivelul de 25 % din capitalul social al companiei, rezultat in urma majorarii acestuia.
Ieri, titlurile Oltchim au fost suspendate de la tranzactionare pentru o ora, dupa ce a fost anuntata convocarea Adunarii Actionarilor. Dupa revenirea la tranzactionare, actiunile s-au apreciat cu 14,16%, aproape de limita maxima admisa, pana la cotatia de 1,29 lei pe titlu. Capitalizarea Oltchim a urcat astfel la nivelul de 4,576 miliarde lei (1,367 miliarde euro), fiind a patra ca valoare de la BVB.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.