Actionarii combinatului chimic Oltchim Rimnicu Vilcea vor discuta in 15 noiembrie convertirea datoriilor catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) in actiuni, cu acordarea dreptului de preferinta actionarilor minoritari, a anun
Actionarii combinatului chimic Oltchim Rimnicu Vilcea vor discuta in 15 noiembrie convertirea datoriilor catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) in actiuni, cu acordarea dreptului de preferinta actionarilor minoritari, a anuntat ieri compania.

Totodata, societatea trebuie sa-si diminueze capitalul social, conform unei decizii din 2005 a instantei, care a aprobat anularea conversiei anterioare a datoriilor la cererea actionarilor minoritari, potrivit unui comunicat Oltchim transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Creantele AVAS asupra firmei vor fi convertite in actiuni la valoarea nominala. Ceilalti actionari vor avea drept de preferinta pentru a subscrie actiuni, tot la valoarea nominala, timp de 60 de zile.

Actionarii care beneficiaza de drepturi de preferinta pot tranzactiona aceste drepturi, timp de 10 zile lucratoare, pe piata de capital, se arata in comunicat.

In noiembrie 2003, actionarii Oltchim, unde statul controleaza pachetul majoritar, au decis conversia in actiuni a unei creante in valoare de 95,2 milioane de dolari, astfel ca statul ajunsese sa detina 95% din capital. Operatiunea a fost contestata in instanta de actionarii minoritari, iar majorarea de capital a fost anulata, dupa mai multe procese.

De data aceasta insa, micii actionari au primit bine anuntul privind conversia datoriilor societatii in actiuni. Titlurile companiei au urcat ieri, in prima jumatate a sedintei de tranzactionare de la Bursa de Valori Bucuresti, cu peste 14%, Oltchim fiind pe locul doi, dupa SIF 4, din punctul de vedere al lichiditatii.

Combinatul chimic din Rimnicu Vilcea a inregistrat in primele sase luni venituri de 950,44 milioane de lei (285,2 milioane de euro), mai mari cu 8,5% fata de intervalul analizat din anul precedent, si un profit net in crestere cu 32%, la 9,61 milioane de lei (2,88 milioane de euro).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.