Sponsorii federatiei olandeze au in programul de la Constanta un concurs cu ATV-uri si un cocktail, indiferent de rezultatul partidei.Olandezii s-au simtit bine in Romania
si la partida din Giulesti Nationala Olandei s-a reunit ieri la hotelul Huis ter Duin din Noordwijk aan Zee, urmind a sosi in Romania vineri, cu numai o zi inaintea partidei. Echipa antrenata de Marco van Basten se va caza la hotelul Iaki din Mamaia, in timp ce restul delegatiei - sponsorii Federatiei Olandeze de Fotbal si alti oficiali - va fi gazduita la hotelurile Mamaia si Palm Beach. Daca jucatorii se vor dedica numai pregatirii, invitatii federatiei vor participa, vineri seara, la un cocktail de bun venit, in timp ce pentru simbata au programate o degustare de vinuri si un concurs cu ATV-uri. Delegatia Olandei va pleca din Romania abia duminica la prinz, astfel ca dupa meci isi va ineca amarul sau va sarbatori, dupa cum va fi cazul, la restaurantul hotelului Mamaia. Obosit, dupa ce jucase duminica impotriva lui Juventus, Adrian Mutu s-a antrenat separat la prima sedinta de pregatire efectuata sub comanda selectionerului Victor Piturca la Constanta. Briliantul nu a efectuat prima parte a antrenamentului - turele de alergare, timp in care s-a intretinut cu Piturca, Boldici si masorul Hexan, preferind doar citeva suturi la poarta si sedinte de streching. In schimb, Chivu si Tamas, care acuzasera probleme medicale la meciurile disputate la sfirsitul saptaminii trecute, s-au pregatit cot la cot cu restul coechipierilor. Pentru ca a pierdut pariul cu colegii sai, care l-au invins la executarea unor lovituri libere de la 16 metri, Lobont a fost nevoit sa faca mai multe serii de flotari. Alaturi de fotbalisti s-a pregatit si directorul general al FRF, Ionut Lupescu, in timp ce selectionerul a preferat „sa testeze" vigilenta portarilor. Dupa ce Piturca a reusit sa traga in transversala, Lupescu i-a propus o „prima" de 1.000 de euro daca va reusi sa repete executia, dar antrenorul nationalei a refuzat propunerea, preferind sa nu mai suteze.

Pentru meciul de simbata cu Olanda, Piturca a convocat zece jucatori noi in comparatie cu meciul tur, scor 0-0 la Rotterdam, in timp ce Van Basten a selectionat numai cinci fotbalisti neinclusi in lot la partida din luna martie. Astfel, Marius Popa, George Ogararu, Petre Marin, Cristian Chivu, Marius Constantin, Ovidiu Petre, Andrei Margaritescu, Nicolae Dica, Gigel Bucur si Florin Bratu sint jucatorii pe care selectionerul i-a inclus acum in echipa, in timp ce la olandezi si-au facut aparitia Melchiot, Ooijer, Hedwiges Maduro, Robin van Persie si Van Nistelrooy.

Neselectionarea lui Trica pentru meciul de la Constanta a atras din nou nemultumirea antrenorului lui CFR Cluj, Ioan Andone, care a sarit din nou la gitul lui Piti. „Piturca are o gindire de neinteles pentru mine. Cu Belarus si Germania l-a bagat pe Dorinel Munteanu, iar pe Trica, pe care putea conta pentru turneul final de anul viitor, nu. Acum a renuntat si la Dorinel. Adica a fost bun cu Belarus si Germania, echipa lui, in care joaca, este pe locul trei in Liga I, si nu il mai cheama. Nu stiu ce plan o avea, sper ca are niste principii dupa care se conduce", spune Andone.

Fara Stekelenburg si Kuyt Daca Victor Piturca spunea ca meciul cu Olanda pica pentru noi intr-un moment nepotrivit, aceeasi constatare se pare ca ii da tircoale si lui Marco van Basten. Selectionerul Olandei a mai pierdut doi fotbalisti importanti, dupa Sneijder si Van Persie, Stekelenburg si Kuyt fiind si ei scosi de pe lista pentru meciul de simbata. Portarul de rezerva al Portocalei mecanice, Marten Stekelenburg, a plecat din cantonament invocind motive familiale, iar Kuyt nu a putut fi refacut dupa accidentarea din ultimul meci al lui Liverpool. Portarul lui Ajax era o piesa foarte importanta pentru Van Basten, in conditiile in care titularul Van der Sar este incomplet refacut, iar al treilea goalkeeper, Watterman (Feyenoord), nu are experienta internationala. In locul lui Kuyt a fost convocat in Danny Koevermans (PSV), care a marcat cinci goluri in cele sapte etape din Eredivisie disputate pina acum. (Ovidiu Dragan)

Probleme cu biletele Astazi se pun in vinzare cele aproximativ 8.800 de bilete ramase disponibile pentru fani, dar operatiunea se pare ca va stirni un mare scandal. Surse din jurul clubului Farul sustin ca la case vor ajunge mult mai putine, deoarece citeva mii au fost vindute preferential inainte de data anuntata oficial de catre FRF. Ca intotdeauna la meciurile importante, mii de tichete sint distribuite gratuit de federatie sponsorilor sau apropiatilor acestora. Din numarul total (circa 15.000 la Constanta) se mai scad cele zece procente retinute de UEFA din motive de siguranta, plus alte 10% reprezentind indicele destinat oaspetilor. (Ovidiu Dragan)