Monica Macovei ar putea fi chemata la Parchetul General pentru a da explicatii referitoare la prezentarea de date inexacte cu privire la procedura de selectare a organizatiei Freedom House si la componenta echipei care a realizat auditul pentru elab
Monica Macovei ar putea fi chemata la Parchetul General pentru a da explicatii referitoare la prezentarea de date inexacte cu privire la procedura de selectare a organizatiei Freedom House si la componenta echipei care a realizat auditul pentru elaborarea Strategiei Nationale Anticoruptie. Verificarile Corpului de Control al ministrului justitiei in legatura cu modul in care Freedom House a castigat selectia de oferte pentru realizarea auditului s-au finalizat, iar concluziile au fost trimise Parchetului General. Potrivit Ministerului Justitiei, „fapta acestora poate intruni elemente constitutive ale infractiunii prevazute si pedepsite de articolul 289 din Codul penal - fals intelectual“. Tudor Chiuariu a lansat, in luna septembrie, acuzatii foarte grave la adresa Monicai Macovei in legatura cu modul in care a fost realizat auditul privind Strategia Anticoruptie de catre
Freedom House.

Ministerul Justitiei a anuntat, ieri, ca verificarile Corpului de Control al lui Tudor Chiuariu, in legatura cu modul in care Freedom House a castigat selectia de oferte pentru realizarea aud itului, s-au finalizat.
„Ca urmare a controlului, s-au constatat indicii ca reprezentanti ai Ministerului Justitiei, impreuna cu reprezentanti ai Freedom House Romania, au incercat, prin emitere de inscrisuri, sa creeze o aparenta de legalitate in procedura de achizitie a serviciilor de audit care a stat la baza emiterii HG nr. 231/2005 privind aprobarea Strategiei Nationale Anticoruptie pe perioada 2005-2007 si a planului de actiune pentru implementarea Strategiei Nationale Anticoruptie pe perioada 2005-2007. Fapta acestora poate intruni elemente constitutive ale infractiunii prevazute si pedepsite de articolul 289 din Codul penal - fals intelectual“, se precizeaza in comunicatul MJ.

Mai mult, potrivit aceluiasi document, in cadrul interpelarilor formulate in Camera Deputatilor, in perioada 2005-2006, pe subiectul achizitiei serviciilor de audit, Ministerul Justitiei a prezentat date inexacte cu privire la procedura de selectare a Freedom House si la componenta echipei care a realizat auditul.
„Prezentarea de date inexacte Parlamentului cu privire la activitatea ministerului pentru a ascunde savarsirea posibilelor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului poate constitui infractiune, asa cum prevede art. 8 alin. 1 lit. b din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala“, se mai arata in document.
In aceste conditii, Ministerul Justitiei anunta ca a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru cercetarea aspectelor semnalate.

Licitatie 'cu dedicatie>>
Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a lansat, in luna septembrie, acuzatii foarte grave la adresa predecesorului sau Monica Macovei si a unor reprezentanti ai societatii civile.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.