Numele surpriza de anul acesta sint grupul Dumagas din Craiova si PIC, care au prins podiumul.

Compania de audit si consultanta financiara KPMG ocupa locul 1 in „Top 100 cele mai bune companii pentru care sa lucrezi" realizat de revista „Capital".

Potrivit salariatilor intervievati in filiala din Romania a KPMG, acestia sint atrasi in mod special de programele de instruire profesionala la care participa, ani la rind, angajatii KPMG Romania clasindu-se printre primii la examenele de admitere ca membri ai unor organisme internationale, ca de exemplu Asociatia Expertilor Contabili Certificati. Un al doilea atu al companiei de audit si consultanta financiara este calitatea colaborarii in companie, aspect cotat cu 240 de puncte. In ordinea preferintei angajatilor KPMG se mai afla pachetul salarial - 163 si conditiile de munca oferite de companie - 152.

Grupul Dumagas din Craiova, specializat pe transport, logistica si distributie, ocupa locul doi al clasamentului. Cei peste 900 de angajati apreciaza cel mai mult conditiile de dezvoltare personala in cadrul companiei aflate pe piata de mai bine de zece ani, cotate cu 262 de puncte, urmate de calitatea colaborarii in companie - 236. Potrivit declaratiilor reprezentantilor companiei, Dumagas investeste in fiecare an 100.000 de euro in instruirea angajatilor, iar politica de avansari tine cont de nivelul de performanta, gradul de implicare, de potentialul si vechimea fiecarui salariat. Printre beneficiile salariatilor companiei doljene se numara tichete de masa, bufet, fonduri de pensii, dar si transport asigurat integral de firma sau telefon mobil. Angajatii au apreciat pachetul salarial si conditiile de munca de la Dumagas cu 171 de puncte, respectiv 161.

Locul trei in topul celor mai bune companii pentru care este bine sa lucrezi ii apartine holdingului PIC, detinut de fratii Ilie si Cornel Penescu. Cele trei mii de persoane angajate - in domenii precum productie, comert si distributie de produse alimentare, transport de marfa, constructii, taximetrie si fotbal - apreciaza cel mai mult conditiile de dezvoltare personala, cotate cu 266 de puncte. Potrivit lui Bogdan Ungureanu, directorul general retail PIC, bugetul pentru instruirea angajatilor este de ordinul sutelor de mii de lei anual. In plus, in urmatorul an, PIC va investi 120 de milioane de euro in extinderea retelei de hipermarket-uri, ce va genera 1.800 de noi locuri de munca. Pe locul patru s-a clasat compania Transavia, cu 700 de angajati, in a caror dezvoltare personala se investesc minimum 50.000 de lei anual.

Topul zece al celor mai bune companii este completat de Extenso, Leo Burnett, ING, McDonald’s, La mama si Popeci Utilaj Greu.

Chestionarul adresat de GfK Romania a cuprins 37 de criterii de evaluare, printre care se numara sediul companiei, spatiile de recreere, suportul IT, implicarea managementului in activitatea angajatului, feed-backul, sistemul de bonusuri, majorarile salariale, sistemul de avansare si cel de training.

In baza de selectie au fost incluse companii cu peste 100 de angajati si 20 de middle manageri, dar o parte dintre participantele din anii trecuti nu s-au mai inscris. Cistigatorul editiei 2005 a fost Pfizer, iar cel in 2006 a fost compania Energico.

Lista completa a angajatorilor din topul Capital, pe www.cotidianul.ro/select