ING Real Estate a realizat prima sa investitie in domeniul imobiliar din Romania. Compania, cu un portofoliu de 75 miliarde de euro si cu birouri in 18 state din Europa, America de Nord, Asia si Australia, a achizitionat, pentru 40 de milioane de eur
ING Real Estate a realizat prima sa investitie in domeniul imobiliar din Romania. Compania, cu un portofoliu de 75 miliarde de euro si cu birouri in 18 state din Europa, America de Nord, Asia si Australia, a achizitionat, pentru 40 de milioane de euro, centrul comercial Felicia de la Iasi, aflat in proprietatea Felicia Invest. Proiectul va apartine ING Property Fund Central and Eastern Europe, care are un capital de un miliard de euro. Tranzactia nu a inclus si preluarea hypermarketului Carrefour, care se va deschide azi.
Centrul Comercial Felicia (30 000 mp) include un hipermarket Carrefour, doua magazine de suprafata mare: Media Galaxy si Intersport, primul dedicat vanzarii produselor electronice si electrocasnice, iar al doilea consacrat vanzarii articolelor sportive, o galerie cu peste 80 de spatii comerciale (decoratiuni interioare, moda, textile, servicii), printre care amintim Marks & Spencer si Leonardo, restaurante si 1.000 de locuri de parcare gratuite.
Centrul Comercial Felicia a necesitat o investitie de 40 de milioane de euro si va permite crearea a peste de 1.100 de locuri de munca (600 pentru hypermarket si 500 pentru galerie).Carrefour vine cu niste capacitati proprii de productieCarrefour Felicia a necesitat o investitie de aproximativ 20 de milioane de euro. Clientii vor putea gasi aici peste 55.000 de articole, pe o suprafata de vanzare de 8.650 mp. Magazinul va fi dotat cu niste capacitati proprii de productie: brutarie-patiserie, macelarie si peste proaspat. Grupul Carrefour are peste 12.500 de magazine in toata lumea si 456.000 de angajati, in 30 de tari. Cifra sa de afaceri in 2006 a fost de 97,4 miliarde de euro. In 2008, Carrefour planuieste deschiderea de noi unitati la Bucuresti, Oradea, Pitesti, Arad, Suceava, Braila, precum si inaugurarea celui de-al doilea magazin la Iasi, in partea de vest a orasului. Centrul Comercial Felicia este al patrulea proiect major dezvoltat de Soconac (filiala a VINCI Construction Grands Projets) in Romania. VINCI Construction Grands Projets este o societate a grupului VINCI, primul grup mondial in domeniul constructiilor si concesiunilor. Lider mondial pe sectorul de activitate constituit din constructii, concesiuni, lucrari rutiere si de electricitate, VINCI este prezent in 75 de tari, numara 142.500 de salariati in toata lumea si a realizat o cifra de afaceri de 26 de miliarde de euro in 2006.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.