Grupul elen Druckfarben a investit sapte milioane de euro pentru constructia, la Magurele, judetul Ilfov, a primei fabrici din Romania a grupului elen, unitatea fiind specializata in productia de vopseluri decorative si cerneluri pentru ambalaje si t
Grupul elen Druckfarben a investit sapte milioane de euro pentru constructia, la Magurele, judetul Ilfov, a primei fabrici din Romania a grupului elen, unitatea fiind specializata in productia de vopseluri decorative si cerneluri pentru ambalaje si tipografii. "Alegerea Romaniei pentru constructia fabricii a fost determinata de cresterea economica inregistrata in ultimii ani, precum si de dezvoltarea spectaculoasa a pietei constructiilor. Productia unitatii din Magurele va fi destinata initial pietei interne, insa intentia noastra este de a transforma fabrica intr-un centru de distributie regional, care va presupune intrarea si pe alte piete din sud-estul Europei", a declarat ieri pentru Mediafax directorul de marketing al Druckfarben Romania, Monica Rosioru. Unitatea va avea o capacitate anuala de 12.000 de tone de vopsele pe baza de apa si de solventi si va include o serie de statii de mixare a cernelurilor si laboratoare pentru cerneala si vopsea. Monica Rosioru a afirmat ca productia realizata in noua fabrica va determina o triplare a cifrei de afaceri a subsidiarei din Romania, in 2010, la aproximativ 30 de milioane de euro, din care vanzarile de vopsele vor reprezenta 17 milioane de euro. Anul trecut, Druckfarben Romania a realizat o cifra de afaceri de 35,8 milioane de lei (10,1 milioane euro), in crestere cu 38% fata de 2005. Vanzarile de cerneluri au avut o pondere de 75% din total, diferenta fiind acoperita prin comercializarea voselelor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.