Dupa Tribunalul Bucuresti, Curtea de Apel a respins cererea de arestare preventiva a lui Ion Avram Muresan. Cum era de asteptat, besafoanele lui Traian Basescu au si sarit pentru a dovedi ca decizia celor doua instante s-ar fi bazat pe "chichite". Ch
Dupa Tribunalul Bucuresti, Curtea de Apel a respins cererea de arestare preventiva a lui Ion Avram Muresan. Cum era de asteptat, besafoanele lui Traian Basescu au si sarit pentru a dovedi ca decizia celor doua instante s-ar fi bazat pe "chichite". Chiar "chichite" foloseste "Evenimentul zilei", portdrapelul presei prezervativ introduse in Romania de Familia Ringier, confirmandu-ne inca o data ca dictatura lui Traian Basescu are, ca toate dictaturile, tulusi nu numai in Procuratura, dar si in presa.


In schimbul salariilor grase de sefi, cei doi manelisti - Grigore Cartianu si Rasvan Ionescu - fac treburile murdare de tulusi ai nefericitului de la Cotroceni.


(Scriu aceste randuri, deoarece reactia tulusilor din presa la intamplarile prin care a trecut Ioan Avram Muresan intra in divort cu insasi menirea gazetariei adevarate. Peste tot in lumea civilizata presa apara individul in fata abuzurilor comise de institutiile de forta. Chiar riscand sa greseasca, presa trebuie sa ia apararea cetateanului. Nimic nu poate justifica abuzurile autoritatilor. Nici macar asa-zisa lupta impotriva coruptiei. Desi cei inchisi la Guantanamo sunt acuzati de complicitate cu teroristii care au daramat Gemenii, presa americana si-a permis sa critice ilegalitatile comise de autoritati impotriva acestora.*)


Cele doua decizii nu sunt insa simple respingeri ale cererii procurorilor de la DNA. Sunt sanctionari - e drept simbolice - ale actiunilor DNA incepand cu sambata dupa-amiaza. In dispretul oricaror norme ale statului de drept, Ioan Avram Muresan a fost perchezitionat la domiciliu, luat si dus in catuse, mai intai, la Parchetul de la Baia Mare, apoi cu o masina, toata noaptea de la Baia Mare la Bucuresti, pentru ca aici sa fie varat la zdup. Ioan Avram Muresan e o persoana publica. Loviturii de imagine i se adauga traumele suferit de om. Sigur, tulusii din presa n-au fost inhatati de haidamaci, pusi in catuse si varati la zdup. Ei n-au de unde sa stie ce inseamna in plan sufletesc sa fii tarat prin anchete, luat la intrebari de procurori, difuzat la ore de varf cu catusele pe care simti nevoia sa le ascunzi dupa servieta. Dar chiar daca n-au trait astfel de incercari, minima imaginatie ar trebui sa-i faca sa inteleaga asta. De unde insa imaginatia, fie si minima, la tulusi?


Acum, cand avem, ca dovada zdrobitoare a abuzurilor DNA, deciziile celor doua instante, in cazul Ioan Avram Muresan, ramane intrebarea: cine plateste?! E o intrebare ce-ar fi trebuit sa i se puna lui Daniel Morar, invitat miercuri dimineata, la Radio Romania Actualitati. Nu i s-a pus. Nici n-avea cum. Pentru ca tulusul lui Traian Basescu fusese invitat la o editie speciala (de ce speciala, ce, venea George W. Bush?!) a emisiunii "Ziua si evenimentul", ce si-ar merita desigur titlul de "Ziua si plecaciunea", pentru a fi spalat asa cum doar meseriasii microfoanelor stiu s-o faca.


Intamplarile cu Ioan Avram Muresan ridica din nou una dintre cele mai grave chestiuni ale Romaniei, tara din Balcani, cu democratia de fatada: Cum putem pune capat incredibilelor abuzuri ale procurorilor, transformati intr-o noua Securitate: cea a lui Traian Basescu?! Statul de drept e astfel alcatuit incat nici o institutie nu se poate desfrana in abuzuri fara riscul de a plati pentru asta. De la politisti pana la jurnalisti, toti cei care comit abuzuri platesc mai devreme sau mai tarziu. Si gandul ca ar putea plati pentru asta ii mai infraneaza din pofta lor nebuna de a-si face de cap.


Regimul Basescu a facut sa apara o ceata de insi care nu mai pot fi opriti de nimeni in abuzurile incredibile, in crasa incalcare a Legii: procurorii DNA. Si asta din simplul fapt ca procurorii DNA depind de un singur om: de presedintele Traian Basescu. Adica exact de cel ale carui comenzi politice le indeplinesc comitand gravele abuzuri. Ca intre Traian Basescu si procurorii iresponsabili de la DNA e o intelegere de tip mafiot, in virtutea careia tulusii ii rezolva hachitele, iar Jupanul ii apara, o dovedeste si urmatorul fapt. Public. De doi ani si ceva, de cand o conspiratie mafiota l-a propulsat la Cotroceni, Traian Basescu n-a facut nici o observatie, nici cea mai mica observatie, critica asupra felului in care procurorii DNA respecta statul de drept. Mai mult, Jupanul n-a pierdut nici un prilej pentru a apara public abuzurile comise de procurori si a le incuraja fatis. Cum sa teama o clipa tulusii de la DNA ca pot plati pentru gravele incalcari ale Legii?!


E acesta si motivul pentru care am dat in judecata "Evenimentul zilei" pentru a-i obliga pe pitifelnicii de acolo sa-mi scoata numele din caseta redactionala, unde l-au pus in chip abuziv. Nu vreau sa se creada de catre cititorii neavizati ca as gira cu numele meu incalcarile deontologiei de catre tulusii din actuala conducere a ziarului.



Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.