Ce este ADN-ul? Cum ne determina el existen­ta, inca din primele clipe ale fecundarii? Doar doua dintre temele de discutie in genetica.
La intrebarile pe care ni le punem cu totii referitoare la destinul nostru, geneticie
Ce este ADN-ul? Cum ne determina el existen­ta, inca din primele clipe ale fecundarii? Doar doua dintre temele de discutie in genetica.
La intrebarile pe care ni le punem cu totii referitoare la destinul nostru, geneticienii abia acum afla in ce fel sa dea raspunsuri. In 1953, structura dublu-spiralata a codului genetic uman era prezentata pentru prima oara de cercetatorii James D. Watson sI Francis Crick, in revista Nature. De atunci, studiile in domeniul geneticii au atins performante incredibile. Documentarul Discovery pe care ZOOM vi-l propune in acest numar, "ADN - promisiunea si pretul, Partea I" va va purta prin istoria geneticii, de la momentul descoperirii dublei spirale, trecand prin identificarea modului in care cromozomii se imbina in legaturi conform unei scheme prestabilite, pana la aparitia anomaliilor genetice care au loc tocmai pentru ca imbinarile de cromozomi nu sunt cele corecte.  MORAL. Discovery a efectuat inainte de realizarea acestui documentar un sondaj in opt state de pe glob, considerate reprezentative pentru tipuri diferite de cultura si traditii, pentru a vedea cum reactioneaza oamenii simpli la intrebarile curente pe care si le pun geneticienii: sunteti de acord cu organismele modificate genetic pentru a evita unele defecte? Daca ar fi sa alegeti intre a nu avea copii deloc si a trata la nivel genetic o anomalie a unui copil nascut cu probleme de sanatate, ce ati alege? Raspunsurile par a favoriza interventia geneticienilor in viata curenta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.