Producatorul sud-coreean de televizoare cu plasma, LG Philips LCD Co. Ltd., a afisat ieri cel mai ridicat profit obtinut in ultimele 13 trimestre, datorita aprovizionarii reduse a pietei cu piese de schimb si a cererii in crestere la nivel mondial, i
Producatorul sud-coreean de televizoare cu plasma, LG Philips LCD Co. Ltd., a afisat ieri cel mai ridicat profit obtinut in ultimele 13 trimestre, datorita aprovizionarii reduse a pietei cu piese de schimb si a cererii in crestere la nivel mondial, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
LG Philips, al doilea mare producator din lume de televizoare LCD, a inregistrat un profit net de 524 miliarde de woni (echivalentul a 571,1 milioane dolari) in trimestrul ce a luat sfarsit la 30 septembrie, spre deosebire de acum un an, atunci cand firma inregistra o pierdere de 321 miliarde woni.
In trimestrul aprilie-iunie, compania a raportat un profit de 228 miliarde woni.
Rezultatele au trecut usor peste estimarile analistilor chestionati de Reuters, ce au mizat pe un profit de 513 miliarde woni.
Industria de ecrane pe baza de cristale lichide (LCD) s-a redresat mai repede decat se astepta in 2007, odata ce producatorii au ales sa reduca noile investitii si sa se concentreze asupra profitabilitatii si mai ales datorita cererii in crestere din partea pietelor emergente, conduse de China, care a depasit asteptarile.
Actiunile companiei LG Philips, ce are o valoare de piata de peste 17 miliarde de dolari, s-au apreciat cu 6,6% in al treilea trimestru, sub media de 11,6% a titlurilor grupurilor ce activeaza in acest sector.
Compania LG Philips a mai declarat ca va investi in 2008 trei mii de miliarde de woni (echivalentul a 3,27 miliarde dolari), suma ce reprezinta de trei ori cheltuielile de capital din 2007, urmand a investi 2,5 mii de miliarde woni pentru a construi o fabrica de mari dimensiuni ce va produce televizoare cu ecran plat.
Phillips LCD asteapta ca vanzarile de televizoare cu plasma sa inregistreze o usoara scadere in al patrulea trimestru fata de trimestrul precedent.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.