Elodia Ghinescu a disparut la data de 30 august 2007. Nimeni nu a mai vazut-o de atunci. Cristian Cioaca, sotul acesteia, a anuntat disparitia ei dupa cinci zile. Probele de la fata locului fac din politistul Cristian Cioaca principalul s


Elodia Ghinescu a disparut la data de 30 august 2007. Nimeni nu a mai vazut-o de atunci. Cristian Cioaca, sotul acesteia, a anuntat disparitia ei dupa cinci zile. Probele de la fata locului fac din politistul Cristian Cioaca principalul suspect. Senin, el s-a prezentat ieri la serviciu, unde i s-a suspendat temporar arma din dotare, fiind trimis totusi in patrulare.


Cautarile Elodiei Ghinescu au continuat si ieri in judetul Arges in jurul Lacului Vidraru, unde in ciuda ploii si a frigului a fost cautata de scafandri. Cercetarile au inceput pe malul apei, unde politistul Cristian Cioaca ar fi putut abandona cadavrul sotiei sau parti ale acestuia. Vizat pentru cautarile cu scafandri este si lacul de acumulare de la Pecineagul din Muntii Fagaras. Insa, acolo nu au inceput scufundarile din cauza ploii. Alaltaieri, echipe de politisti, jandarmi, salvamontisti, padurari, in-sotiti de caini de urma, au cautat posibilul cadavru al avocatei Elodia Ghinescu in judetele Brasov, Arges si Covasna. Luni dupa-amiaza, politistii si jandarmii din Brasov au gasit intr-o rapa, undeva intre Rasnov si Poiana Brasov, o uniforma de politist stropita cu sange, fotografii ale femeii si carti de povesti. Cativa metri mai incolo au fost descoperite fete de perna si un bilet de avion pe ruta Dubai - Bucuresti. Sacii in care au fost gasite aceste lucruri seamana cu cei gasiti la domiciliul politistului Cioaca.


DECLARATIA MAMEI. Mama Elodiei povesteste momentul in care si-a dat seama ca s-a intamplat ceva, cand timp de patru zile fiica ei nu i-a mai raspuns la telefon. Pentru ca n-a dat de ea, femeia l-a sunat pe Cristian sa-l intrebe ce se intampla cu Elodia de nu raspunde. Acesta i-a spus ca el n-a mai vazut-o de la data de 30 august dimineata, cand s-au certat destul de tare. El a plecat la parintii lui cu copilul, iar ea a plecat la birou. Dupa ce a vorbit cu Cristian, mama avocatei l-a sunat pe tatal acestuia, care i-a spus ca baietelul a fost la ei, dar acum se afla la strabunici, unde a fost dus chiar de sotie.


Mama Elodiei a vorbit cu aceasta ultima data la 29 august, cand avocata era la birou. De atunci nu au mai stiut nimic de ea. Dupa ce l-a intrebat pe Cristian de Elodia, acesta a refuzat sa mai discute cu ei
sau sa-i primeasca acasa. Femeia crede ca la motivul disparitiei sta cearta dintre cei doi, care din cate stie ea a avut loc la birou. Cum nu au rude si nici prietene pe care sa le cunoasca familia, mama Elodiei
nu-si poate imagina unde sa se fi dus. Femeia spune ca fata ei nu a plecat niciodata de acasa fara sa anunte familia, ca era foarte responsabila cu copilul si serviciul. Cristian lua de foarte multe ori copilul fara acceptul ei, il ducea la Pitesti la parintii lui, doar ca sa aiba motiv sa ajunga acolo, spune mama Elodiei. Chiar de la parintii lui a aflat ca el nu venea acasa decat seara cand statea la ei la Pitesti.


PROBE INCRIMINATOARE. Apartamentul familiei Cioaca a fost luat la puricat de anchetatori. In urma verificarii minutioase a locuintei, anchetatorii au gasit mai multe pete de culoare brun-roscata, fiind foarte posibil ca acestea sa fie de sange. In baia dormitorului, anchetatorii au gasit mai multe urme de sange. Langa perdeaua cabinei de dus a fost gasit un strop de culoare brun-roscata, cu aspect de sange. Pe prosopul aflat in baie, criminalistii au gasit un strop de aceeasi culoare. Intre masina de spalat si cosul de rufe, pe gresie, se aflau mai multi stropi de dimensiuni mici, gasiti pe o suprafata cu diametrul de 10 centimetri. O alta pata cu diametru de 5 milimetri a fost gasita pe vasul de WC. Printre probele ridicate din baie se mai afla sita de scurgere din cabina de dus, un racord flexibil din baie si capacul de la sifonul de baie.


Criminalistii au gasit mai multe pete si stropi de sange pe usa de acces in dormitor, la nivelul clantei. Pete de sange s-au gasit si pe o sticluta de parfum, aflata pe masuta tip noptiera din partea stanga a patului. Pe canapeaua tip coltar, in zona lazii acesteia si pe o perna de pe canapea au fost gasite mai multe pete de stropi de culoare brun-roscata. In total, anchetatorii au ridicat opt probe din dormitor, printre care si fire de par. Stropi de sange au fost gasiti pe mai multi pereti din casa, iar pe latimea tocului usii de la dormitor s-a descoperit o urma dinamica, creata prin stratificarea cu substanta de aceeasi culoare brun-roscata. Fire de par au fost gasite si pe masina de spalat.


CUTITELE. In bucatarie, printre obiectele casnice, criminalistii au gasit, intr-un sertar aflat langa frigider, trei cutite cu lama de peste 15 centimetri. Un alt cutit se afla pe chiuveta. Acestea au fost ridicate prin transfer pe tampon steril, deoarece aveau urme de substanta de culoare brun-roscata, cu aspect de sange. Unul dintre lucrurile pe care bona lui Patrik, copilul sotilor Cioaca, nu l-a mai vazut in apartament este un cutit de bucatarie, cu care cu cateva zile inainte transase un pui.


MASINA. Autoturismul lui Cristian Cioaca a fost examinat de politistii criminalisti in curtea Inspectoratului de Politie al Judetului Brasov, de unde au ridicat mai multe probe. In torpedoul masinii au fost gasite o perie de par neagra, un cutit de vanatoare cu zimti, aflat in teaca, dar si un toc de pistol din piele. Atentia criminalistilor a fost atrasa de tocul pentru pistol, care continea urme de sange.


Elodia a fost vazuta dupa disparitieUn martor sub acoperire, angajat al firmei brasovene de constructii Cobco SA, ne-a declarat in exclusivitate ca a vazut-o pe Elodia Ghinescu dupa prezumtiva crima. Martorul spune, sub protectia anonimatului, ca: "Am vazut-o pe Elodia la 22 septembrie, cam dupa pranz, pe Strada Zorilor, in zona magazinelor si a pietei din apropiere. Era dezorientata si grabita, dar mi-a atras atentia faptul ca era imbracata gros pentru acea zi calduroasa, cu o jacheta neagra si cu blugi. Avea niste ochelari negri si parea ca se fereste sa fie vazuta. A vrut sa intre intr-un magazin, s-a razgandit apoi si a luat-o intr-o directie opusa. A avut birou de avocatura la noi, in sediul Cobco, pana la 7 iulie, dupa care s-a mutat in noul sau sediu, peste drum. Mi-am dat seama ca pe ea am vazut-o, mai ales dupa ce toata presa i-a dat si fotografia, pentru ca in acea sambata nu am dat atentie intamplarii", afirma martorul, rugandu-ne sa nu-i dam numele pentru ca nu doreste sa aiba greutati. Si avocatul caruia Elodia ii mai cerea sfatul in instanta, Constantin Baboi, isi aminteste ca "Elodia era o fire deschisa si era simpatizata chiar de judecatori. Nu parea sa aiba probleme de familie, dar in legatura cu Cristian Cioaca ocolea cu grija subiectul. Ma mai intreba cand nu stia ceva, mai ales in cauze penale. Ultima data am indrumat-o intr-un caz de viol, in care ea apara partea vatamata. Avea insa un accentuat simt al aventurii si al scenariilor complicate", spune avocatul brasovean. (Libiu Mateescu)


La datorieIeri, Cristian Cioaca s-a prezentat la serviciu, la Sectia 2 Politie din Brasov. Acolo i s-a comunicat ca i-a fost suspendat temporar permisul de portarma, iar arma i-a fost retinuta pana la o noua evaluare psihiatrica. El a venit la serviciu zambitor si destins, si chiar a fost trimis pe teren. Cioaca a declarat ca nu a fost informat despre suspendarea permisului de portarma. Cat despre uniforma gasita langa Cabana Aviatorilor, a spus din nou ca nu stie nimic.  Five oa€™clock cu Cioaca si cu avocatul sau a€¢ Dosarul de presa al unei posibile crime a€¢ Prima declaratie a lui Cristian Cioaca a€¢ Declaratia asistentei avocatei a€¢ Declaratia bonei copilului a€¢ Declaratia amantei a€¢ Plangerea lui Cioaca a€¢ Martor dupa pozele de la tv a€¢ Premiera in justitie a€¢ Violare cu perversiuni verbale a€¢ Vie sau moarta, stii unde e? a€¢ Momentele posibile ale crimei a€¢ "Mi-a distrus fiica" a€¢ Comoara din prapastie  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.