Multa lume minte. Exista minciuni nevinovate, de genul “ce bine arati azi!”, dar si unele care au o intentie clara - inventia unor probleme medicale sau psihologice pentru a obtine anumite beneficii. Pe langa aceste tipuri de minciuni, m
Multa lume minte. Exista minciuni nevinovate, de genul “ce bine arati azi!”, dar si unele care au o intentie clara - inventia unor probleme medicale sau psihologice pentru a obtine anumite beneficii. Pe langa aceste tipuri de minciuni, mai exista cele duse la extreme, care deja sunt expresia unei patologii psihologice. Un exemplu il reprezinta Alicia Esteve, o femeie din Barcelona, care s-a dat drept supravietuitoare a atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 timp de sase ani. Forma extrema a minciunii, cunoscuta sub numele de “pseudologie fantastica”, este o tendinta de a minti a unor persoane inteligente, care duc lipsa de atentie si care cauta sa fie protagonistele unei povesti, pe care ajung sa o creda si ele.

Tania Head, supravietuitoare a evenimentelor din 11 septembrie, fara sa fi fost acolo

Alicia Esteve Head, din Barcelona, este obisnuita sa fabuleze. A inventat studii la Harvard, a povestit ca a fost in Indonezia dupa tsunami si la New Orleans dupa uraganul Katrina, si tot felul de astfel de povesti. Dar este cunoscuta mai ales pentru evenimentele din 11 septembrie 2001. Si-a ales un a lt nume, Tania Head, si a condus Asociatia Supravietuitorilor de la World Trade Center, fara sa fi fost vreodata acolo. Nu s-a descoperit acest lucru decat dupa 6 ani. Singurul lucru verificabil din marturia ei este identitatea unui barbat, David, care a mutit intr-adevar in tragedie, dar ale carui rude sustin ca nu l-au auzit vorbind niciodata de Tania Head. Femeia sustine chiar ca a deschis si o fundatie in memoria fostului ei iubit, care s-ar numi “David's Children Foundation”, numai ca aceasta nu se regaseste in registrul niciunui organism oficial. Probabil ca si-a ales o persoanlitate si un anumit moment.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.