Compania BT Leasing are in vedere pentru finele acestui an finantari de bunuri in valoare de 77 milioane euro, cu 34,5 milioane de euro mai mult decat nivelul inregistrat in 2006, a declarat directorul general al companiei, Titus Nicoara.
"Compania a finantat in primele noua luni bunuri de 51,48 milioane euro, in crestere cu 64,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut", a afirmat Nicoara. Firma a incheiat in aceasta perioada circa 1.900 de contracte, cu 100 mai mult decat in intervalul similar din 2006 si un portofoliu de 3.446 de clienti. "Anul acesta am avut o crestere fantastica pe echipamente si utilaje, in special pentru domeniul constructiilor, cel industrial, pentru autoutilitare si transport. Anul trecut ne adresam foarte mult segmentului auto second-hand, insa taxa de prima inmatriculare introdusa anul acesta ne-a determinat sa abordam cu precadere echipamentele", a adaugat Nicoara. Compania isi propune pentru anul viitor o valoare a bunurilor finantate de aproximativ 125 milioane euro, urmand ca in 2009 sa ajunga la 220 milioane euro si in 2010 la 330 milioane euro.
"Cred ca vom avea o profitabilitate mai mare de cateva ori fata de nivelul actual", a afirmat directorul general adjunct al Bancii Transilvania, Ionut Patrahau. Acesta a mentionat ca, in prezent, compania de leasing detine o cota de piata de 1,33%, iar Banca Transilvania are o cota de 5,2%. "Obiectivul nostru este sa atingem in trei ani o cota cumulata de 20% pe segmentul IMM-urilor", a adaugat Patrahau.
Infiintata in 1995, compania are un capital social de 18,93 milioane lei, controlat integral de Banca Transilvania. Firma este membra a Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB), care detine peste 70% din piata nationala de profil, estimata in acest an la 4,3 miliarde euro.