Presedintele PSD, Mircea Geoana, nu mai are dreptul sa-si cumpere vila de lux din cartierul Primaverii prin negociere directa, ci trebuie sa participe la licitatie publica. In situatia lui se mai afla si alti fosti demnitari sau VIP-uri care locuiesc cu chirie in vile ale RA-APPS, desi nu mai au acest drept. Asa rezulta dintr-un amendament al senatorului PD Radu Berceanu la legea pentru aprobarea ordonantei de urgenta prin care Guvernul stabileste modalitatea prin care va vinde o parte din vilele pe care le are in patrimoniu.

Amendamentul lui Berceanu a fost votat ieri de senatorii juristi care au luat in dezbatere cererea de ree-xaminare prin care presedintele Traian Basescu cere modificarea legii pentru aprobarea acestei ordonante. Legea a fost votata deja de Parlament, dar a fost retrimisa spre reexaminare de seful statului, care contesta unele amendamente introduse la Camera Deputatilor. In principal, este contestata prevederea prin care chiriasii actuali ai vilelor au posibilitatea sa cumpere imobilele prin negociere directa, nu prin licitatie publica.

Initial, Berceanu le-a cerut senatorilor juristi sa elimine aceasta prevedere din lege. Acestia au refuzat prin vot si atunci Berceanu a introdus un amendament care stabileste unele restrictii pentru cei care doresc sa-si achizitioneze vilele in care stau cu chirie de la RA-APPS. Astfel, doar cei care locuiesc in ele „cu temei legal" le pot cumpara prin negociere directa.

„Este vorba doar despre actualii demnitari. Nu este cazul domnului Geoana, care nu mai are dreptul sa locuiasca in vila sa inca de cind a parasit Guvernul", a explicat Berceanu. Amendamentul mai trebuie votat de plenul Senatului. Camera decizionala este Camera Deputatilor.